JAS-bloggen
Intervjuer

Förstärker jagande playoff-lag efter flytt: ”Vill bidra i alla spelformer”

Trots att vi börjar närma oss juli där många lag ägnar sig åt sommarträning så trillar det fortsatt in ett par övergångar att rapportera om.

Skälby kommer till hösten tappa en av sina bästa backar i form av Anton Persson som istället väljer spel i Allsvenskan i Örebro. – Jag känner väl att efter två säsonger i Herr1an har jag verkligen växt som spelare. Och i och med Örebros intresse och den fina lösning som de la fram så var det svårt att tacka nej. Det ska bli kul och utmanande att spela i Allsvenskan, säger Persson till bloggen.

Persson som är född 2001 och därmed fortsatt går i gymnasiet kommer alltså att flytta de drygt 10 milen sydväst. – Såklart kommer det att ta lite tid att komma in i min nya vardag. Men jag tror att det kommer gå hyfsat snabbt och smidigt. Som tidigare nämnt så har jag fått jättemycket hjälp av IBF för att allt ska gå så lätt som möjligt utanför innebandyn.

Örebro kommer ju vara nykomling i Allsvenskan efter degraderingen från SSL där man spenderade två säsonger. Målet är klart vad som gäller dock. – Det som är sagt är att vi siktar på en kvalplats.

Persson kommer även få möjlighet att spela JAS där Örebro missade playoff förra säsongen och nu laddar om på nytt där man kommer ställas mot lag som Lillån, Hagfors, Karlstad, Lockerud Mariestad och Skoghall bland annat. – Personligen tycker jag en playoff-plats är ett rimligt mål till och börja med utan att ha så jättebra koll på motståndet i gruppen. Och sen förhoppningsvis kunna ta oss till Festen, såklart.

För din egen del, vad känner du att du vill kunna bidra med i respektive serie?

-Jag blev ju värvad som en offensiv back, så jag hoppas kunna bidra med min offensiv och några poäng från bakplan i båda serierna. I Allsvenskan vill jag verkligen slå mig in och bidra till lagets bästa sen får man se vart det landar. Jag har inte hunnit träna med JAS-laget än så jag vet inte alls mycket om dem och deras spel. Men jag hoppas jag kan vara med och bidra i alla spelformer.

Foto: Tony Jansson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar