JAS-bloggen
Intervjuer

Efter nyförvärven tappar man tung pjäs: ”Hopp om en större roll i ett A-lag”

Det fortsätter röra på sig i Stockholmsområdet och det är många spelare som kommer ha nya klubbadresser till hösten när det drar igång.

Ingarö har efter den fina säsongen, presenterat ny tränarstab och flertalet spelare. Nu har man dock även tappat en spelare – Alexander Lennström väljer att vända tillbaka till Huddinge nästkommande säsong, klubben som han kom från just inför den här säsongen. Anledningen är ett liknande upplägg som lockade över honom förra säsongen, som nu istället leder till att han lämnar. Lennström som även tillhört Värmdö och haft speltid i divison 1 där. – Jag bytte till Ingarö förra säsongen på grund av att jag fick ett erbjudande från Värmdö att spela i deras a-lag. Detta tackade jag ja till och efter ett tag bytte jag även till Ingarö då Värmdö och Ingarö hade ett samarbetsavtal, men jag fokuserade främst på att få lira med Värmdö.

– Så nu denna säsong så la Balrog och Huddinge fram ett liknande förslag där jag ska fokusera på Balrog och endast lira JAS med Huddinge. Eftersom Värmdö värvat starkt inför kommande säsong så känner jag att chanserna för mig att få kontinuerlig speltid minskats medans i Balrog som är nykomlingar i H1an så är mina möjligheter högre. Så bytet till Huddinge i grund och botten ligger i att jag bytte till Balrog med hopp om en större roll i ett A-lag. Dessutom ligger Balrogs och Huddinges hallar betydligt närmare än Värmdö och ingarös vilket underlättar min vardag, säger Lennström till bloggen.

Han kan dock se tillbaka på en fin säsong med en fjärdeplats i USM samt att man gjorde klart godkända resultat i JAS. – Grymt roligt, speciellt när vi hade en så ung trupp och komma först i våran grupp. Men såklart så känns det surt att inte nå Innebandyfesten med JAS-laget.

När det blev klart att en fortsättning i Ingarö/Värmdö inte var aktuellt, så var valet enkelt. – För mig var Huddinge det enda och självklara alternativet då de har ett bra lag där många av mina polare lirar och såklart så spelade samarbetet med Balrog in på mitt val.

Vad tror du om era chanser i JAS kommande säsong?

-Vi har ett starkt lag och vi ska kunna fightas om topp-3 platserna enligt mig.

Vad vill du själva bidra med i återkomsten?

-Förhoppningsvis en del poäng men främst stenhårt arbete och höja andra i laget med mitt spel.

När listan på anmälda lag presenterades under torsdagen så fanns det självklart massvis med Stockholmslag anmälda. Det brukar resultera i att Stockholmslagen hamnar i olika grupper, men Lennström vet själv vilka han helst vill möta om han får önska. – Ingarö vore kul att möta såklart men även Tyresö och Bele skulle vara roligt för att få möta klasskompisar och andra från min NIU.

Foto: Deepbay Studios. 

//Rasmus

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar