JAS-bloggen
Intervjuer

Väljer bort JAS-spel – prioriterar seniorinnebandyn: ”Tvungen att titta åt annat håll”

Övergångarna i DJ-JAS är få hittills vad som rapporterats. Istället finner vi en spelare som väljer att lämna JAS-spelet och istället spela seniorinnebandy i en konkurrerande klubb.

Det är Kajsa Blom, född 2003, som väljer att ta klivet från Hovslätts IK, till Fagerhult Habo istället vilket är hennes moderklubb – Jag kände att jag behövde nästa nivå för att fortsätta utvecklas och hålla uppe motivationen. Hovslätt kunde inte erbjuda mig något annat än JAS så jag var då tvungen att titta åt annat håll. När chansen kom att få ansluta till Fagerhult så gav det mig mer inspiration då det finns mycket att lära av många i laget, säger Blom till bloggen.

Nästkommanade säsong är det spelare födda 2002 som är äldst i DJ-JAS, där Blom alltså egentligen har möjligt att spela två år till. Självklart något som lockar att göra medger hon själv. – Jo det är självklart, jag hade helst velat spela JAS de resterande säsongerna men tränat eller spelat på seniornivå samtidigt. Den möjligheten finns dock inte i mitt närområde.

Hur är tanken att ditt upplägg kommer se ut?

  • För min del blir det ganska mycket innebandy då jag kommer gå NIU till hösten. Just nu kör vi hårt på försäsongen. Vi har även ett samarbete med Elin Hegestrand som fyscoach där det är fokus på skadeförebyggande träning. Under säsongen blir det fortsatt spel i div. 1.

Fagerhults damer föll ju i den sista kvalomgången mot Sävsjö här under våren, men har presenterat flertalet nyförvärv och ser på nytt starka ut. – Målet är ju att vinna serien och ta det där sista steget upp i allsvenskan. De har kvalat två gånger tidigare men inte nått hela vägen, så tredje gången gillt hoppas vi på.

För din egen del, vad hoppas du kunna uppnå och utveckla?

– Jag har väldigt många rutinerade spelare att lära av i laget så det finns otroligt mycket att utveckla i i stort sett alla områden. Vi har en riktigt god stämning och målmedvetenhet i laget vilket gör att jag har alla möjligheter till att utvecklas riktigt mycket. Siktar även på att komma med i Västergötlands distrikts lag i år och spela SDF-SM.

Foto: Jonas Axelsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar