JAS-bloggen
Intervjuer

Stockholmslag inleder samarbete: ”Gör det för att kunna utveckla våra egna spelare”

Flera lag i Stockholmsområdet väljer att samarbeta på ett eller ett annat sätt för att ge sina spelare rätt förutsättningar, bra miljöer och samtidigt kunna nå resultat. Ett nytt sådant har inletts här under senaste veckorna och kan därmed följas till hösten.

Det är Älvsjö som efter ett par ”mellansäsonger” där man i princip hamnat mellan plats 3-5, men alltid haft flertalet poäng upp till slutspelsplatserna, väljer att till hösten spela i JAS tillsammans med IBF Offensiv Lidingö. Lidingö som den här säsongen hamnade på en fjärdeplats bakom Uppsalalagen samt Täby, har ett par intressanta namn, inte minst i Philip Ehrenpreis. Man har en meriterad tränarstab som kommer ansvara för laget och nedan finner ni en text som föreningarna publicerat inför det nystartade samarbetet. 

”Nu är det klart att IBF Offensiv Lidingö och Älvsjö AIK startar ett gemensamt lag i Juniorallsvenskan inför säsongen 19/20. Tränaren Ove “Skägget” Lindberg berättar om tankarna kring idén där han beskriver hur JAS-serien har blivit en så kallad “värvarserie” där man värvar spelare från andra klubbar för att skapa ett slagkraftigt lag. Detta var något som både Älvsjö och Lidingö var utsatta för där man jagade de spelare som man ser som stommar i den respektive verksamheten vilket slutade i ett gemensamt projekt vid namn: one beard- two teams- same goal. Syftet är att spelarna ska kunna spela kvar i sin respektive förening men fortfarande kunna spela innebandy i ett bra JAS-lag.

  • Vi gör det här för att kunna utveckla våra egna spelare. Vi har inte satt några resultatmål utan gör detta för att få utvecklas och få spela tillsammans. Vi jobbar brett och utesluter inte någon, säger Skägget och menar att man även går förbundets riktlinjer genom att jobba just brett.

Med tanke på att det precis blev klart att laget blev godkänt är inte alla detaljer klara än men ambitionen är att ha en gemensam träning tillsammans varje vecka utöver de egna träningarna med respektive lag och därefter matcher på fredagar där varannan hemmamatch spelas på Lidingö och varannan hemmamatch spelas i Älvsjö.

Truppen som består av ungefär 23 spelare, beskriver ”Skägget” som kompetent och menar att det finns en bra blandning av både topp och bredd.

  • Truppen består av både spelare som spelar och tränar med lagens respektive A-lag samt spelare som spelar juniorinnebandy, säger Skägget.

En otroligt rutinerad ledarstab med Esa Karvonen, Ove (Skägget) Lindberg och Andreas Ferm Abbate som tränare, Mats Jansson och Johan Lundborg som materialare, Chrille Josefsson som målvaktstränare samt Håkan Jerner som fystränare kommer att leda laget under säsongen. Skägget berättar hur tränarrollen kommer att fördelas.

  • Esas spelsystem kommer att ligga som grund i spelet, det är många spelare som har kört med Esa sedan tidigare.

Härnäst väntar en heldag tillsammans ute på Lidingö med fystester, match, teori som sedan avslutas med en grillkväll.”

Om vi håller oss kvar i Stockholmsområdet så är det även klart att Rosersberg kommer tillsammans med Arlanda ha ett kombinerat JAS-lag som leds av inga mindre än Linus Jämtdal och Kim Kulich. Detsamma gäller Ingarö och Värmdö, där Ingarö till hösten igen mönstrar ett riktigt starkt JAS-lag med flera intressanta nyförvärv, men där man via Värmdö ges chansen att spela högre upp i seniorsystemet. Där har man under den gångna säsongen nyttjat t.ex. Filip Lundmark och Alexander Lennström i Värmdös division 1-lag och Liam Åström som matar in poäng i division 1, spelar även han sitt JAS i just Ingarö. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar