JAS-bloggen
Intervjuer

SM-guldvinnare väljer spel i konkurrenten: ”Det är inte lika infekterat som förr”

Örebro fortsätter att tappa viktiga kuggar i sitt JAS-lag där nu en back väljer att kliva till lokalkonkurrenten.

Det är Isac Hjelm som till hösten kommer återfinns i den gröna tröjan istället och som redan ligger inne i lagets trupp på hemsidan. – Det som ligger bakom flytten är framförallt på grund av hur Lillån ska spela nästa år och den roll jag har erbjudits. Sedan har de en tränare som är en otroligt komplett och en väldigt bra person, säger Isac till bloggen.

Lillån och Örebro har ju en viss historia emellan sig, även om det på senare år på seniorsidan varit Örebro som varit i förarsätet. – Det är inte lika infekterat mellan klubbarna som det var förr, men självklart är det en rival stämpel och det ska det också vara när det är två föreningar på samma nivå.

Hjelm hade under den gångna säsongs en del skadebekymmer, men kunde ändå noterats för 23 matcher i SSL och det fanns en del alternativ i bilden. – Ja precis, en väldigt nyttig och lärorik säsong för min del och kul att få mäta sig med de största stjärnorna. Det fanns väl 3-4 olika alternativ från lag i SSL till Allsvenskan.

Om vi ser till JAS där en stark 00-kull försvinner, vad tror du om JAS-säsongen? – Det är inte lika slagkraftigt som 00-kullen men det ska ändå bli kul att se hur vi står oss. Vi ska definitivt ha chansen att ta oss till playoff.

Klubbens A-lag finns ju i Allsvenskan och även en spelare som Suad Sofovic har tagit klivet över från Örebro där man nu kan mönstra ett bra lag. – Jag tror vi har stora chanser att vara med och slåss om platserna till kvalet till SSL, det finns många bra spelare i truppen. Det ska bli spännande och se vad vi kan åstadkomma, men jag har högs förhoppningar.

När Bosöntruppen kom för drygt någon månad sedan sedan så var Hjelm även en av de spelarna som komne återfinnas där, vilket är ett av målen under säsongen. – Det är väl framförallt att ta en plats i U-19 men även att ta en stor roll i Lillån och kunna vara med och påverka matcherna.

Vad vill du utveckla i ditt eget spel? – Det jag framförallt vill utveckla är mitt försvarsspel, men även att bli ännu starkare i spelet med bollen och förhoppningsvis göra lite poäng.

Foto: Örebro Innebandy.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar