JAS-bloggen
Intervjuer

Moraspelaren agerade kapten i VM: ”Vi var inte speciellt samspelta innan”

Drygt en vecka har gått sedan U19-VM avgjordes och samtliga spelare har hunnit landa på hemmaplan efter upplevelsen.

En av de som spelade var Moraspelaren Carl Tara-Eriksson, som inte representerade Sverige utan nämligen USA. – Det är andra gången jag får representera USA i ett U19-VM och det är såklart en jättestor ära, säger Eriksson till bloggen.

USA som spelade i B-klassen hamnade i samma grupp som Ryssland, Polen och Japan. – Jag hade ingen aning om hur duktiga spelarna från Ryssland, polen och Japan var men blev överraskad hur duktiga de egentligen var.

I laget så fanns det ett par spelare som återfanns i Sveriges seriesystem, men även spelare som till vardags spelar i Finland, Schweiz, Australien och självklart USA då. Ett problem i förberedelserna såklart. – Vi var inte speciellt samspelta innan VM, det är ju lite svårt att ha träffar när hälften av laget bor i USA och andra hälften i Europa.

Det blev en tuff inledning när man förlorade med hela 10-3 mot Polen i den inledande matchen. – I första matchen så var det defensiven som inte funkade, de flesta hade inte förstår hur vi spelade.

I den andra matchen var det Ryssland som väntade, en ny tuff match där man fick se sig besegrade med 8-4 till sist. – Andra matchen är definitivt bättre än första, men ändå så går det inte hela vägen för oss.

I den avslutande matchen mötte man alltså Japan, en match där man med enbart 2 sekunder kvar såg till att göra 7-6 målet och därmed ta tre poäng. – Det var ett magiskt avslut på gruppspelsmatcherna. Att se bollen gå in med 2 sekunder kvar var en go känsla!

Spel om 13:e plats där ni mötte grannlandet Kanada. En 7-11 förlust vilket innebar en 14 plats. Är det där ni ska placera er sett till er utveckling eller vart tycker du ni ska hamna? – Med laget vi hade med oss nu på turneringen så tycker jag att vi borde ha kunnat placera oss runt 9-10 plats, men så gick det tyvärr inte och vi får nöja oss med 14:e plats!

Foto: Adam Troy.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar