JAS-bloggen
Listor

Damernas Bosöntrupp – Göteborgsduo utanför truppen

Till skillnad mot killarnas trupp så innehåller denna truppen dubbla årskullar, båda spelare födda 2001 samt 2002. Man har ju ett U19-guld att försvara här under nästkommande säsong där samtliga spelare blir aktuella. Nedan ser ni truppen. 

Målvakter
Stina Callerfjord, RIG Umeå IBF
Isa-Marie Carsbo, Åkersberga IBF
Lovisa von Fircks, RIG Umeå IBF
Ida Ödéhn, Fröjereds IF

Utespelare
Isabel Balzano, Åkersberga IBF
Philippa Blom, Nacka Wallenstam IBK
Mathilda Ekenlinde, Huddinge IK
Maja Ekström, Åstorp/Kvidinge IBS
Elsa Hag, Hovslätts IK
Linnéa Hammar, RIG Umeå IBF
Hilda Hammer , IBK Lund Elit
Ellen Hansson, RIG Umeå IBF
Nora Hedlund, IKSU Ungdom 
Zita Holmsved Thott, Nacka Wallenstam IBK
Moa Johansson, IKSU Ungdom
Stina Jönsson, IBK Lockerud Mariestad
Amanda Karlsson, Warberg IBF
Minna Karlsson, IBK Lund Elit
Elin Klevmarken, Karlstad IBF Ungdom
Hanna Kristoffersson, Örnsköldsvik IBK
Matilda Lindgren, RIG Umeå IBF
Carolina Myrvoll, Täby FC
Hanna Othberg, Bele Barkarby IF
Isabel Sohlin, Arlanda IBK
Linnea Stenqvist, KAIS Mora UIF
Amanda Strömberg, IKSU Ungdom 
Ida Sundström , Örnsköldsvik IBK
Agnes Sälgström, IBF Borlänge
Maja Viström, IKSU
Jonna Vuontisvaara, Alunda IBF
Ida Waern, RIG Umeå IBF
Julia Zachrisson, RIG Umeå IBF
Lovisa Åström, Strömsbro IF
Nellie Öhgren, RIG Umeå IBF

Bland de namnen som fallit bort sedan senaste samlingen för drygt 2,5 månad sedan finner vi Ellen Westberg (Karlstad IBF Ungdom), Amanda Axelsson (Hovslätts IK), Vilma de Gysser (RIG Umeå IBF), Annie Bokelund (RIG Umeå IBF), Justina Eliasson (Pixbo Wallenstam IBF), Louise Hedkvist (Lindome IBK), Elin Höglund (Almunge IK), Hanna Lundqvist (Nacka Wallenstam IBK), Felicia Saving (Nacka Wallenstam IBK), Hanna Svanström (RIG Umeå IBF), Emma Johansson (IK Stanstad), Hilma Liebgott (FBC Kalmarsund), Stina Lindell (Linköping IBK, Wilma Svedlund (IBF Falun), Lovisa Thorsander (Nykvarns IF), Emma Thorsson (Hovslätts IK) och Maia Kollberg (Täby FC).

Lite anmärkningsvärt är det att endast en spelare från Hovslätt och Lindome är med, två lag som under de senaste säsongerna gått oerhört starkt i JAS, men som alltså faller lite i dessa sammanhang. 

Om vi istället ser på de namnen som tillkommit så finner vi, Nora Hedlund (IKSU Ungdom) , Ida Ödehn (Fröjereds IF), Amanda Karlsson (Warberg IC), Hilda Hammer (IBK Lund Elit) , Hanna Kristofersson (Örnsköldsvik IBK).

Precis som det fanns på killsidan, så finns det även ett par namn här som saknas som känns ganska anmärkningsvärda.

Jonna Karlsson, Lindome IBK – Var inte ens med bland de 44 namnen senast i februari, tog för givet att hon skulle vara med då. Kan ha varit något återbud eller liknande då som jag inte är säker på? Kanske finns en förklaring här med (skada eller liknande), men borde annars vara given. Har spelat hela säsongen i Allsvenskan och är oerhört kraftfull i sitt spel.  Dominerade t.ex. matchen mot Nacka under Festen under långa stunder, där hon var oerhört svårstoppad och hade en stor inblandning när Lindome skapade kraftigt tryck.

Louise Hedkvist, Lindome IBK – Borde precis som sin lagkamrat vara ett namn som borde vara med kan jag tycka. Har seniorspelet i sig och spelar med en fart och rörlighet som är imponerande.

Vilma Nilsson de Gysser, RIG Umeå IBF – Kanske inte riktigt fått ökade rollen då flera av de nya 02:erna tagit stor plats och fått förtroende. Spelade t.ex. inte på två femmor i DJ18-finalen och var heller inte med när det skulle avlastas. Känns ändå som att hon utan tvekan inte hade gjort bort sig här när man ser ett par andra namn som går att jämföra med.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar