JAS-bloggen
Listor

Truppen till Bosön – vass rightback saknas

Även om största fokuset ligger på U19-VM här om drygt en vecka så kom idag truppen till Bosönlägret för killarna som hålls i nästa månadsskifte. En trupp med enbart spelare födda 2001.

Hade varit intressant att veta vad direktiven är från förbundets sida – Nästa u19-VM som kommer spelas är det 2021 (Antar jag?!) där alltså spelare födda 2002 kommer vara äldst. Till hösten så spelas Finnkampen i Alingsås och jag räknar starkt med att ett par spelare födda just 2002 kommer vara med. SJÄLVKLART ska de vara med för att de håller rätt kvalité ungefär som Ahrén, Wettergren, Hedstål osv gjorde med 99:erna, men det är även en bra chans att ge dem rätt anpassningstid inför U19-VM. 01-kullen hamnar lite i kläm, men det finns utan tvekan 02.er som hade petat flera av namnen nedan redan nu.

MÅLVAKTER
Alexander Lindström, Stenhagens KK
Olle Öhgren, IBK Lockerud Ungdom
Philip Axelsson, Hovslätts IK
Thomas Crona, RIG Umeå IBF

UTESPELARE
Albin Carlsten, IBF Dalen
Alexander Nyman Sjöström, RIG Umeå IBF
Axel Hjälm, Timrå IBC
Daniel Ring, RIG Umeå IBF
Elias Niclasson, RIG Umeå IBF
Emil Kalentun, IBF Falun Ungdom
Emil Lögdberg, Linköping IBK Ungdom
Emil Ruud, IBF Örebro Ungdom
Filip Eriksson, IK Sirius IBK
Hampus Ardland Looström, IBF Örebro Ungdom
Isac Hjelm, IBF Örebro Ungdom
Jacob Karlsson, Hagfors IBS
Jonas Grahn, RIG Umeå IBF
Leo Olsson, Hovslätts IK
Liam Åström, Ingarö IF
Linus Martinsson, RIG Umeå IBF
Malte Lundmark, IBF Falun Ungdom
Marcus Peil, RIG Umeå IBF
Markus Eriksson, Karlstad IBF Ungdom
Måns Lindgren, Ledberg IBF
Nils Kero, IBF Örebro Ungdom
Oliver Sandberg, Skattkärrs IK
Oliver Windfeldt, FC Helsingborg
Oscar Magnusson, Tyresö Trollbäcken IBK
Pontus Andersson, Skurups IBK
Rasmus Carlsson, Växjö IBK Utveckling
Sebastian Offnegårdh, Salems IF
Simon Eriksson, Hovslätts IK
Simon Möller, Lillån IBK
Wille Knuthas, Hovslätts IK

Truppen i sin helhet ser ni ovan – intressant att man finner ett par namn som nästintill blivit kritiserade av folk i sitt närområde, men som ändå blir uttagna. Överlag så finner vi att vikten av seniorspel blir allt viktigare, där i princip samtliga har spelat division 1 eller högre någon gång under säsongen i olika grad dock. Finns dock ett par namn som saknas vilket är ganska anmärkningsvärt.

Ludvig Öberg, Växjö IBK Ungdom – Överglänste både Castor och Qvarfordt under långa stunder och hade enligt mig utan tvekan varit den bästa rightbacken i den här truppen, tillsammans med Simon Eriksson kanske som jag gillar skarpt. Kan tycka att det nästintill är ett hån att han inte är uttagen och det skulle vara intressant att veta vad det grundas på.

Oscar Kristensen, Bele Barkarby IF IBF – En poänggörare av rang, fin teknik och vass i sista tredjedelen. Borde absolut vara aktuell med sina spetskvalitéer.

Victor Lövdahl, Lindås IBK – Känns också väldigt märkligt att han inte får chansen. När Lindås floppade i SSL så släppte man fram ett par unga spelare, Lövdahl en av dem som gjorde det bra. Kan spela både ”spets” och längre ner i planen. Använder sin storlek rätt, bra med boll, bra avslut och en vinnarskalle deluxe. Ibland kan vinnarskallen kanske ta över något och det är frågan om det är något som ställer till det här? Borde ändå vara med enligt undertecknad.

Malte Danielsson, IBF Falun Ungdom – Sett lite, men stod för stabila insatser under Innebandyfesten av det jag såg, även om Månsson kanske var snäppet vassare just då. Har klart mycket mer speltid i tuffare serier än vad t.ex. Olle Öhgren har och kunde nog vara aktuell.

Vi finner självklart ett par bubblare som alla hade kunna vara med utan att ha gjort bort sig, men som kanske saknar någon del ur kravbilden och därmed faller bort. Jag tänker på spelare som Tim Andersson Carlsson, August Forsberg, William Ljungqvist, Hampus Svensson, Albin Bengtsson, Gabriel Fogwall, Tim Löfgren-Lindgren, Simon Norlin för att nämna ett par aspiranter.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar