JAS-bloggen
Intervjuer

Landets mest jagade junior klar för finallaget – första intervjun har ni här: ”Väldigt bra utvecklingsmiljö”

Sedan det blev klart att Örebro åkte ur SSL så har rykten kring en av landets mest lovande spelare, den tekniske Emil Ruud, varit många.

Det har sedan en tid tillbaka pratats om bland annat Falun och Pixbo, men strax innan dagens SM-final så kunde Falun officiellt presentera Emil Ruud. – Det är en väldigt bra utvecklingsmiljö i Falun och ett riktigt bra lag som slåss om titlar. Verkar som ett bra gäng i laget också, säger Ruud till bloggen.

Som sagt, det har varit många som jagat forwarden som har ett år kvar i skolan, men till sist blev det solklart. – Det fanns väl två alternativ i bilden men Falun var det självklara valet.

Sedan tidigare finns bland annat Malte Lundmark i laget, radarpartnern från Örebro och numera även storebrorsan Emil Lundmark, spelare som Ruud känner väl. Han har dock sina målsättningar klara. – Ta en startplats i laget och kunna bidra med poäng och hårt jobb.

I och med sin ålder så har han även chansen att spela JAS ett sista år. Där tog ju laget i år ett silver och till hösten ansluter fler spännande spelare som t.ex. Melker Hemmingberg. Man kommer därmed kunna mönstra ett riktigt starkt lag. – Jag tror att det kan bli ett roligt år och där har vi stora chanser till att ta hem ett guld i JAS.

Vad vill du själv utveckla i ditt eget spel?

– Jag vill utveckla framförallt min defensiv satt den blir bättre och även spelet i högre tempo.

Foto: Leif Jirebeck. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar