JAS-bloggen
Intervjuer

Stod för en av årets bragdmatch: ”Vi visade ingen respekt”

Ett Stockholmslag har positivt överraskat rejält den här säsongen

Huddinge anlände till Växjö som en outsider i mångas ögon och det var inte många som såg laget som ett slutspelslag. Något man själva kände av. – Ja det kände vi att vi gjorde, vi hade inget press på oss att vinna. Att köra som underdogs passar oss för då kan vi göra vår grej och spela så som vi kan spela, säger Huddinges Linn Ljungh till bloggen.

Man inledde med att kryssa mot Lund för att sedan förlora mot GS/Fagerås med 1-3. – Första matchen tycker jag att vi har, men tror det var nervositeten som tog över lite hos många, men vi får med oss en viktig poäng. Och andra matchen har vi också, vi är det bättre laget och vi gör det vi ska och gör en otroligt bra match, men vi får inte in bollen. Alla skott vi skjuter går över eller i ribban, de får en straff och sätter och sedan gör dom ett mål i öppen kasse vilket resulterade till en förlust för oss. Vi spelar mer avslappnat i andra matchen för då hade nervositeten släppt från första matchen.

Det ledde till att man behövde slå RIG i sin sista omgång för att ha chans på slutspelet, något man lyckades göra vilket får ses som en bragd i dessa sammanhang. – Den matchen förstår jag inte riktigt vad som hände, hela laget gick in med inställningen att vi ska vara kvar, vi ska vinna. Vi hade inte någon respekt för RIG vilket tror jag kan vara en anledning till att det blev som det blev. Alla kämpade för varandra och gjorde det vi skulle och peppade varandra in till det sista, allt vi tränat på under säsongen och som våran tränare tjatat om funkade denna match.

Andraplatsen ledde till att man ställdes mot den andra gruppens etta, IKSU, i semifinalen. Där fick en tuff start och låg under med 3-0 efter redan första perioden, men hade en fortsatt positiv inställning. – Vi kände att ingenting är omöjligt, så länge vi krigar på och gör det vi ska.

Det blev en 7-2 förlust vilket skulle innebära en match om tredjepris mot Lund under söndagen. En match som man kan diskutera om det ibland är värt att spela, men här rådde det ingen tvekan. – Vi orkade inte, ingen orkade riktigt spela starkt nog mor IKSU men vi hängde inte läpp för de, IKSU vann välförtjänt och vi taggade bara om till nästa match som vi VERKLIGEN ville vinna. Man kan förlora på ett bra sätt vilket vi gjorde, så det var inga problem att tagga om till ny match.

Man mötte alltså Lund igen, samma lag man mötte i gruppen när man kryssade. Det blev på nytt en jämn match där målen trillade in i den tredje perioden, men till sist blev det Lund som kunna vinna med uddamålet. – Vi blir såklart besvikna för stunden och känner att vi slarvade bort andra perioden, men alla var sjukt nöjda med en 4:e plats av dom 8 lag som var där. Matchen vi gör, gör vi ändå bra och vi gör det vi gjort under hela SM, men jag tror att vi inte orkar hela vägen.

Ljungh gjorde själv sitt sista JAS-år, men tror att hennes lagkamrater kommer ha en god chans även nästa år. – Jag tror vi har mycket bra chanser nästa säsong, vi kommer ha lika goda chansen nästa sprang som denna.

Foto: Nimrud Photo.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar