JAS-bloggen
Intervjuer

Guld till Umeålaget – som nu tar upp kampen: ”Visat RIG vad vi går för”

IKSU anlände till Växjö som en av de förhandstippade lagen efter att bland annat ha slagit RIG i årets gruppspel.

Gruppspelet blev ett ganska tight sådant, där det avgjordes i den sista matchen mot Nacka. En vinst där och tre poäng ledde till att man vann gruppen. -Vi fick en bra och tight grupp och det kändes kul att möta nya lag. Vi har försökt att inte fokusera på de andra lagen speciellt mycket utan istället fokuserat på oss själva och gjort vår grej! Eftersom matcherna var väldigt korta fick vi se till att vara på tå redan från start, säger Lovisa Nordström från IKSU till bloggen.

Man ställdes mot Huddinge i en semifinal där man la högsta växeln från start, ledde med 3-0 efter period ett och kunde till sist vinna med 7-2. – Jag tycker att vi gjorde en bra match och vi kämpade hela matchen ut. Vi var väldigt revanschsugna efter förlusten i förra årets semifinal, så vi kunde växla upp och hade bra vilja.

I finalen väntade Nacka, ett Nacka som hade ganska kort om folk och där flera av dem hade spelat en final bara ett par timmar tidigare också. Något som IKSU kunde nyttja. – Vi spelade med mycket fart vilket gjorde att dom blev trötta. Vi visste att dom var rätt få men det var inget vi tänkte speciellt mycket på. Men det är klart att det utnyttjades när dom blev tröttare och vi hade kvar mycket energi.

I period ett så kunde dock Nacka hålla jämna steg och trots mycket bollinnehav så ledde IKSU med 1-0 bara efter första 20. – Resultatmässigt var ju första perioden rätt jämn, men jag tycker ändå att vi hade det mesta bollinnehavet.

Det var under nästa period som man växlade upp och framförallt med Maja Viström i täten. Man gick från 1-0 till 5-0 under den perioden och såg egentligen till att punktera matchen. – Skillnaden var nog att dom blev tröttare medan vi orkade fortsätta. Vi hade väldigt mycket energi både på och utanför plan.

5-0 blev slutresultatet och man kunde därmed hämta guldet som man hade siktat på sedan fjolåret då man åkte ut i semifinalen. – Vi är ett lag med bra gemenskap och mycket energi. Vi har haft viljan genom hela säsongen och har alltid roligt med varandra både på och utanför plan. Alla har verkligen bidragit oavsett roll i laget!

Extra starkt om man ändå ser att man inför årets säsong tappade Nellie Öhgren och Sanna Johansson till RIG. Till hösten så kommer det upprepas då Maja Lindsjö och Cajsa Alm kommer byta den orangea tröjan mot den blåa i RIG. Trots det har IKSU i år slagit RIG i en match och tagit upp kampen ordentligt. – Det känns förstås tråkigt att tappa dom spelarna vi tappat och kommer att tappa. Vi har mött RIG två gånger i denna JAS-serie och vi har känt att det är vi som fört båda dessa matcher. Så jag tycker ändå att vi har visat RIG vad vi går för.

Foto: Calle Ström. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar