JAS-bloggen
Intervjuer

Stark mittperiod bäddade för final: ”Han drog årets brandtal”

Vi har avverkat två dagar på Innebandyfesten, fått fram finallagen och är redo för söndagen. Ett av lagen i finalen är IBF Falun.

Under gruppspelet så inledde man med att slå Nykvarn, förlora mot Pixbo för att sedan spela en avgörande match mot Växjö där man under slutskedet vände och vann. – Vi gör väl ett helt ok gruppspel, det gick väl som förväntat, tycker vi kontrollerar matchen mot Nykvarn riktigt bra sen matcherna mot Pixbo och Växjö så har vi lite svårt att komma upp i nivå, men när vi väl kommer upp i nivå så ser det riktigt bra ut och vi lyckas få hål på båda lagen och mot Växjö lyckades vi även vända matchen, säger Charlie Engström till bloggen.

I semin så mötte man den andra gruppens etta, nämligen Ledberg, just det laget som Engström lämnade inför den här säsongen. – Tankarna inför matchen var väldigt blandade, såklart speciellt att möta sitt gamla lag, mina bästa vänner till och med min egen farsa som stod fint placerat i Ledbergsbåset. Men så fort matchen drog igång så släppte allt.

Man hamnade i ett 3-1 underläge i period 1 då Ledberg gjorde två sena mål i perioden. Vad sa man då i omklädningsrummet inför period 2? – Inget sa någonting förutom Kalentun som drog årets brandtal.

Talet gav resultat, Falun kom ut med ny energi och vände 3-1 underläge till en 3-5 ledning istället. Den varade dock inte alltför länge då Ledberg kunde reducera och kvittera innan period två var slut. – En jävligt blandad period där vi börjar starkt men avslutar svagt. Men vi kände ändå att vi hade kontroll på matchen. Men såklart blir det ju lite jobbigt när det svänger så mycket.

I den sista perioden som var fortsatt jämn och innehöll många chanser, så kunde dock Falun till sist dra det längsta strået och vinna med 8-6. – Det vi kan ta med oss från matchen är vi är så jävla starka, vi kan hantera underläge, vi kan vända matcher och det är en fin styrka som vi verkligen kommer ta med oss, man kan aldrig räkna bort oss. Sen så är det sen gammalt, tredje perioden är vår period.

Imorgon så väntar en final mot en av årets största favoriter, RIG Umeå, där man framförallt behöver få kontroll på deras fruktade förstafemma. – Det som krävs av oss är ju som vanligt, jobba hårt, vara fokuserad och hålla hög energi hela matchen. För att ta bort deras förstafemma så måste vi försöka ha spelövertaget, rulla mycket boll och bestämma tempot utefter hur vi vill ha det.

 

Foto: Christoffer Sturesson. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar