JAS-bloggen
Intervjuer

Målglatt IKSU laddar för final: ”Vi är som bäst när vi har kul”

IKSU blev ett av två lag att kvalificera sig för en final i DJ17-klassen under lördagen.

Man inledde med ett gruppspel där man slog Lindome och Nacka, samt kryssade mot Kalmarsund och därmed vann gruppen. – Det är en bra grupp med tuffa matcher, vi gör de vi ska för att vinna gruppen vilket är starkt! Dock måste jag bara få berömma Kalmarsund, dom gör det otroligt svårt för oss samtidigt som deras målvakt gör en fantastisk insats, säger Maja Viström till bloggen.

Gruppsegern innebar att man ställdes mot den andra grupptvåan som blev Stockholmslaget Huddinge. – Vi pratade inte så mycket om Huddinge utan la allt fokus på vårt! Men såklart snurrade en del tankar då de vann mot RIG.

Man fick en fin start och hade 3-0 efter period 1. Frågan är vad man fick träff på i spelet? – Oj jag vet inte riktigt, vi går in och ger allt, spelar vårt spel och tror på det vi gör!

Huddinge kunde hitta en livsviktig reducering i period två, men därefter tog IKSU över och stod för tre raka mål. Ställningen var därmed 6-1 inför sista och segern kändes ganska säker. – Vi vet att innebandy kan vända snabbt, därför går de aldrig att känna sig säker. Vi pratar hela tiden om att göra jobbet i 60 minuter så även denna match. Vi ska alltid göra nästa mål.

Till sist 7-2. Vad tar ni med er från matchen?

  • Först och främst skulle jag säga glädjen, glädjen att vi faktiskt får göra sju mål samtidigt som vi njuter så otroligt mycket av att få spela innebandy. Vi är som bäst när vi har kul.

Nu väntar Nacka i finalen. Vad kommer krävas av er för ett guld?

– Nacka är ett otroligt bra lag med många duktiga spelare, för oss gäller det som alltid att fokusera på vårt spel, göra det till 110% och tro på det fullt ut!

Foto: Nimrud Photo. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar