JAS-bloggen
Okategoriserade

Guide inför Festen – Nacka Wallenstam IBK

Inte helt oväntat, trots en liten trupp, har Nacka tagit sig till Innebandyfesten på nytt och har med sina 01:er, sista chansen.

Nacka Wallenstam IBK:

För tre år sedan såg jag Nacka i Växjö, då var man en klar överraskning och därefter har allting tagit en ganska sjuk utveckling. Både på JAS-sidan, men även i A-lagsverksamheten där många tjejer fortsatt upp till som t.ex. Vilde Rundfloen och Erica Klevbo. Förra året blev det två silver, ett i respektive klass och då man hade snarlik trupp så är det klart imponerande.

Inför årets säsong så hade man lite andra förutsättningar – från att ha haft ett ganska okej urval av spelare så tappade man flera 00:er samt att spelare som Felicia Saving och Hanna Lundqvist har en lovande fotbollskarriär och därmed inte varit tillgängliga för spel på samma sätt. Man har därmed tvingats gå på väldigt få spelare och ska vara glada att man fick ett par nyförvärv inför året.

I och med den geografiska aspekten så hamnar Nacka i olika grupper för varje år i princip, ibland i rena Stockholmsgrupper och ibland i grupper med lag från Södermanland, Linköping och mer därtill som man gjorde under den här säsongen. Det blev en tight toppstrid mellan Nacka, Huddinge, Telge och till viss del Linköping/Hjulsbro där det avgjordes under de sista omgångarna och Nacka tillslut kunde vinna gruppen.

I playoff så fick man hemmaplansfördel och mötte Rönnby. Ett tunt Nacka hade nog fått se sig besegrade om Rönnby hade valt att spela med en högre press, men då man inte gjorde det så kunde Nacka spela smart och vinna med uddamålet vilket får ses oerhört starkt.

Nu kommer man spela i A-gruppen med IKSU, Kalmarsund och Lindome och det är frågan hur lagets tunna trupp kommer orka det. Fördelen är att det är korta matcher, men om man skulle få loss någon av Saving eller Lundqvist så hade det betytt enorm mycket, vilket man troligtsvis inte får. 

Fakta:

Placering i gruppen: 1:a i grupp E

Poängsnitt: 2,29

Bästa poängplockare:

  1. Philippa Blom, 24 poäng
  2. Demi Selemark, 17 poäng
  3. Isabelle Sundman, 15 poäng

Mest mål: Philippa Blom, 22 mål

Mest assist: Zita Holmsved Thott, 12 assist

Mest utvisningsminuter: Linnea Eriksson, 6 minuter

En spelare att följa:

Demi Selemark – Har sedan sin ankomst fått en allt större roll och framförallt i år när då truppen varit så tunn. Teknisk och lurig, alltid ett offensivt hot.

Tränare Fredrik Olsson, säger följande:

Vad har varit er styrka som gjort att ni tagit er till Festen?

– Vi är en väldigt liten trupp vilket gjort oss oerhört tighta som lag. Jag tycker även att vi satt vårat försvar bra. En tight trupp som krigar för varandra helt enkelt.

Den gruppen ni lottats in i, vad tror du om den?

– Givetvis blir den stentuff, framför allt för oss som har en så liten trupp och där många ska dubbla i DJ18 men med ett bra slit, massa flow och en del stolpe in så hoppas vi kunna nå en topp 2 placering. 

Har du sett några ”trender” i årets JAS? 

– Nja, tycker möjligtvis att många är mer strukturerade kanske. Bättre försvar och tydligare tanke. I alla fall i vår grupp och vår play off. Där emot saknar jag lite profiler, den där stjärnan som gör skillnad, men det kanske hör ihop lite.

Vilka ser du som favoriter under helgen i Växjö?

– Det är givetvis RIG med IKSU som bubblare.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar