JAS-bloggen
Okategoriserade

Guide inför Festen – Ledbergs IBF

Förra året blev det spel i dubbla klasser på Festen, i år blir det spel i "enbart" JAS-klassen för Linköpingslaget Ledberg.

Ledbergs IBF:

Säsongen 16/17 så var Ledberg en upcoming, det året när 98:erna var äldst och Ledberg byggde på en 00-kull. Då blev det en sjätteplats och under fjolåret så bar det hela vägen fram till Festen (det i dubbla klasser dessutom).

Även om Ledberg har många unga duktiga killar födda 2002-2003 så kändes det ändå som att denna säsongen var det deras år, sett till att man har flera duktiga 00:er där Isak Badic återkom samt att det nu blir så att två av de duktigaste 03:erna kommer röra på sig till hösten. Man hamnade i den tuffa F-gruppen och kunde till sist krångla sig vidare tack vare att man slog Salem och Nykvarn under de sista omgångarna, samt kryssade mot Linköping. Det räckte till en tredjeplats, tre poäng före lokalkonkurrenten Linköping.

I playoff 1 så ställdes man borta mot en gruppetta, Ingarö. Inte en helt otacksam uppgift ändå då Stockholmsgruppen svajat i kvalité. Hade man t.ex. fått Växjö borta hade det nog blivit betydligt tuffare. Uddamålsseger med 4-5 där just 00:erna stod för flera av målen.

I nästa runda fick man Lillån på hemmaplan, ett Lillån som verkligen hade sin säsong i år med tanke på åldsfördelningen i den truppen. Laget såg i princip uträknat ut, men med drygt 20 sekunder kvar så kunde Melker Hemmingberg kvittera innan Robert Cheeseman avgjorde i sudda och sköt laget till Festen på nytt.

Ledberg kommer stöta på RIG, Lindås och Sirius i Växjö och även om förhandstipset går till RIG och Sirius så kan Ledbergs fina form säkerligen sitta i och på nytt leda till framgångar.

Fakta:

Placering i gruppen: 3:a i grupp F

Poängsnitt: 2,19

Bästa poängplockare:

  1. Melker Hemmingberg, 49 poäng
  2. Isak Badic, 32 poäng
  3. Robert Cheeseman, 28 poäng

Mest mål: Melker Hemmingberg, 32 mål

Mest assist: Timmy Lindkvist, 18 assist

Mest utvisningsminuter: Eddie Holgersson, 10 minuter

En spelare att följa:

Melker Hemmingberg – En av Sveriges bästa 03:er, om inte den bästa. Liten till storleken, men oerhört kraftfull och stark i sitt spel. Har en fin teknik, ett bra avslut och är trots sin unga ålder, redan van att spela tuffa matcher och iklä sig rollen som matchvinnare.

Tränare Fredrik Hemminberg, säger följande:

Vad har varit er styrka som gjort att ni tagit er till Festen?

– Vi har en bra blandning av killar i olika åldrar, många defensivt starka spelare med erfarenhet från H1 samt ett gäng yngre som bidrar med teknik, fart, målproduktion och en variation i spelet. Efter en strulig inledning av serien kom vi ihop som lag och påbörjade resan med ett antal måste matcher mot Linköping, Salem och Nykvarn. Just detta att redan spelat många matcher med kniven mot strupen tror jag kan göra oss väldigt starka under innebandyfesten.

Den gruppen ni lottats in i, vad tror du om den?

– Vi ser RIG som stora favoriter men därefter är det helt öppet vilket innebär att våran målsättningen i gruppen är att komma topp två.

Har du sett några ”trender” i årets JAS?

Vill lyfta tre trender i årets JAS:

1. Riktigt roligt att stjärnor som Malte Lundmark och Filip Eriksson får möjlighet via sina klubbar att spela och prioritera JAS. Detta ökar både statusen och intresset runt JAS serien.

2. Vi ser många lag med låg medelålder vilket betyder att föreningar börjar fokusera mera på nivå och inte ålder, alltså den utvecklingsmodell Svensk innebandy vill att vi föreningar ska jobba efter.

3.Lite olyckligt att vi saknar Stockholmslagen i Innebandyfesten, viktigt för svensk innebandy att vi får fram riktiga topplag i Stockholms området.

Vilka ser du som favoriter under helgen i Växjö?

– Jag ser bara ett lag som kan ta hem segern och det är RIG. Sista terminen för en av de bästa kullarna på RIG, dessa grabbar kommer leda laget till guldet.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar