JAS-bloggen
Okategoriserade

Guide inför Festen – IKSU/IKSU Ungdom

För andra året i rad så har IKSU tagit sig till Innebandyfesten och visat upp ett imponerande spel där man bland annat konkurrerat med RIG.

IKSU/IKSU Ungdom:

För andra året i rad så tar sig IKSU till Innebandyfesten, trots att man inför säsongen tappade starka namn som Sanja Johansson och framförallt Nellie Öhgren till RIG, samt att Tilde Hållstam gått skadad hela säsongen. Det vittnar om klass! Förra året blev det en tredjeplats, det efter att man vann sin grupp för att sedan förlora med uddamålet mot Nacka i en tight semi.

Den här säsongen så hamnade man självklart i A-gruppen och väl där så är man ett av två lag som i år lyckats slå RIG (Dalen blev det andra), men då man även kostade på sig att förlora två matcher så blev det en andraplats på en klart sämre målskillnad än RIG. 4-2 förlusten mot Örnsköldsvik blev därmed kostsam.

Andraplatsen gjorde att man ställdes mot Åkersberga som hade vunnit D-gruppen, en grupp som Åkersbergas uttalade som Sveriges tuffaste. Dock så kunde båda lagen som gick vidare ur D-gruppen åka ut och IKSU ska nog vara hyfsat tacksamma med den lottningen. En stabil 0-4 seger blev det där Amanda Strömberg var starkt inblandad i segern.

IKSU hamnade i samma grupp som Lindome, Nacka, Kalmarsund, två gruppettor samt två grupptvåor. Gruppen känns på förhand som den tuffare, men med tanke på fjolårets resultat samt årets prestation så kommer IKSU få en liten favoritstämpel.

Fakta:

Placering i gruppen: 2:a i grupp A

Poängsnitt: 2,57

Bästa poängplockare: Amanda Strömberg, 25 poäng

Mest mål: Amanda Strömberg, 18 mål

Mest assist: Agnes Plogner, 11 assist

Mest utvisningsminuter: Kajsa Lindmark, 7 minuter

En spelare att följa:

Maja Viström – Tagit en ordinarie plats i världens bästa klubbag och det i en galen konkurrens. Spelar med fart, teknik och spelsinne och lär inom ett par år vara en världsstjärna.

Tränare André Jernberg, säger följande:

Vad har varit er styrka som gjort att ni tagit er till Festen?

  Bra bredd och en hög lägsta nivå, vi har använt spelare från vårat SSL, Allsvenska samt Utvecklingslag vilka spelare vi mönstrat har styrts av krockar med övriga serier och känslan har varit att vi varit spelförande i ALLA matcher i JAS-serien oavsett vad vi mönstrat för lag.

Sen är det klart att vi försökt få med vissa spelare i matcher vi tycker på papperet sett tuffare ut och där har SSL och Allsvenska laget backat upp klockrent, där är IKSU en magisk förening att tillhöra.

Den gruppen ni lottats in i, vad tror du om den?

– Ska jag vara ärlig har jag dålig koll på Lindome och Kalmarsund men dom har några allsvenska spelare och är säker duktiga. Nacka slog ju oss i semifinalen ifjol så dom har vi lite koll på, ett bra lag med en grym vinnarmentalitet i laget.

Har du sett några ”trender” i årets JAS?

– Nej, inget speciellt förutom att det kommit till några lag i A-gruppen vilket varit kul, lag med unga spelare som framöver säkert kommer visa framfötterna i JAS.

Vilka ser du som favoriter under helgen i Växjö?

– Svårt och säga när man inte sett så mycket av övriga lag men vi har som målsättning att ta bucklan till IKSU så säger väl IKSU och RIG. Dom är bra och vi har haft två tuffa bataljer i gruppen där vi vunnit varsin match sen tror jag IBK Lund och Nacka är bra men som jag sagt tidigare så har man tagit sig till Festen är man bra och har man lite ”flyt” så kan det leda långt……

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar