JAS-bloggen
Okategoriserade

Guide inför Festen – Växjö IBK Utveckling

Växjö JAS-lag lyckades se till att det blev dubbla hemmalag på Festen, ett i P16 och ett i HJ18-klassen. Här får ni bättre koll på hemmalaget!

Växjö IBK Utveckling: 

Att spela Innebandyfesten på hemmaplan är självklart en dröm. Vöikers kunde inte göra det senast, men denna gången kommer Växjö göra det.

Efter fjolårets snöpliga och ganska svaga uttåg, så var det ett Växjö som hade lite av sista chansen i år sett till att mer än halva laget består av 00.er och även många av de mer tongivande namnen. Man kunde på pluskontot i år redovisa Rasmus Carlsson samt Ludvig Öberg vilket var två starka tillskott. Man hamnade i grupp J som på förhand kändes extremt tuff med lag som Jönköping, Hovshaga, Fagerhult, CL och Hovslätt, men som i efterhand kanske överskattades något. Det sett till att JIK hade en svajig start, Hovslätt inte mönstrat fullt lag varje match, CL inte kommit upp i samma nivå som tidigare (Trots att man borde ha sitt år) och mer därtill.

Växjö gjorde dock sitt jobb, vann gruppen med 13 segrar och tre kryss och var därmed obesegrade. I playoff 1 så ställdes man mot Åstorp, en match där man vann med 8-4 efter en stark avslutning, men det var även en match där man i efterhand sa att det fanns många bitar man ville förbättra.

I playoff 2 så vankades det bortamatch mot FBC Lerum/Aspen, en match som spelades i Salming Arena. Lerum/Aspen kom från en fin match mot Warberg och undertecknad var på plats. Första halvan av matchen hade Växjö, andra halvan hade Lerum/Aspen. I sudden så kunde hemmalaget missa ett öppet mål och var millimeter ifrån att döda Växjös dröm innan Ludvig Öberg kunde frälsa sitt lag. Även om Lerum/Aspen bjöd på bra motstånd så kommer Växjö behöva växla upp ett par nivåer om man vill nå hela vägen.

Man kommer i sin grupp möta Pixbo, Nykvarn samt Falun och även om man har publikens stöd i ryggen så kommer det krävas att toppspelarna levererar och att man höjer sig ett par snäpp jämfört med senast. Kvalitén finns! Överlag så kommer 00:erna matchas hårt och den som ser ut att riskeras dubblas hårdast i klasserna är nog backen Mattis Wiberg. 

Fakta:

Placering i gruppen: 1:a i grupp J

Poängsnitt: 2,62

Bästa poängplockare.

  1. Tim Brithén, 27 poäng
  2. Anton Kidell, 26 poäng
  3. Simon Sälgfors, 25 poäng

Mest mål: Anton Kidell & Tim Brithen, 15 mål

Mest assist: Simon Sälgfors, 18 assist

Mest utvisningsminuter: Rasmus Carlsson, 12 minuter

En spelare att följa:

Oliver Ericsson – En offensivt tung pjäs med bra storlek och räckvidd. Gör ett enormt jobb i de offensiva hörnen, svår att ta bollen av och blir därmed oerhört nyttig för sitt lag då han kan fördela spelet därifrån. Även duktig defensivt.

Tränare Edward Wiberg, säger följande:

Vad har varit er styrka som gjort att ni tagit er till Festen?

– Vår främsta styrka är vår breda trupp. Vi har väldigt många duktiga spelare och har även gått runt på väldigt många olika spelare under säsongen. Vi har även utvecklat vårt spel ett par snäpp jämfört med förra säsongen, vi har fler verktyg i verktygslådan och vi har blivit bättre på att förändra matchbilder mot olika lag. Att vi spelade i en mycket bättre serie med tuffare motstånd i år jämfört med förra säsongen har gjort oss mer förberedda på att gå långt.

Den gruppen ni lottats in i, vad tror du om den? 

– Vi har lottats i en tuff grupp med tre bra lag, det ska samtidigt bli roligt och jag tror det kommer bli fartfyllda matcher. Pixbo är den stora favoriten i gruppen som vi känt på redan när vi ställdes mot varandra i Örebro på försäsongen.

Har du sett några ”trender” i årets JAS? (Tex försvarsspel, prioritering av JAS eller liknande)

– Om man jämför med förra säsongen tycker jag att kvaliteten är bättre i JAS den här säsongen, vi har mött många väldigt kompetenta lag och spelare och ”slagpåsarna” har blivit färre. Har inte bra koll på alla serier men det känns som att många andra serier också har varit bättre den här säsongen vilket visat sig i en del jämna playoffmatcher också. 

Vilka ser du som favoriter under helgen i Växjö?

– Jag ser RIG som den absoluta favoriten i Festen, de är ett bra Allsvenskt lag där flera spelare redan signat med SSL-lag för nästa säsong. 3 x 20 finns det inget lag som rubbar dem. 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar