JAS-bloggen
Okategoriserade

Guide inför Festen – Pixbo Wallenstam IBF

Pixbo kliver in i årets upplaga av Innebandyfesten med en stark säsong i ryggen och ett gott självförtroende.

Pixbo Wallenstam IBF

Pixbo hade ett par fina årgångar i från 95 och framåt, men fick aldrig riktigt till det i slutändan. Antingen var det små marginaler eller lite oflyt i lottningen (som när man åkte på Partille i 97-JAS), som ställde till det.

Förra året blev det ett silver där man var ruggigt nära guldet. Det ledde till en revanschlusta i år, men framförallt till ett ganska stort favoritskap. Man tappade ett par rollspelare som t.ex. Simon Hoffmann och Adam Thyselius, men kunde spetsa med Pontus Bylund, Jesper Wallström Joel Andersson, Hugo Fransson och ett par namn där till vilket gjorde att man var väl rustade. Det i sin tur ledde till en enorm spets och bredd, där man som det nämns nedan i tränarintervjun, använt i princip två hela trupper i JAS i år.

Man hamnade i H-gruppen där Warberg, Lindås och uppstickaren Fristad/Rydboholm stod för den tuffaste konkurrensen där det även fanns ett par riktiga strykgäng. Det blev endast ett poängtapp och det kom mot Warberg, annars har man varit säkerheten själv och verkligen öst på.

I playoff 1 tog man emot Kungälv som kom från en tredjeplats i sin grupp. På pappret blev det en stabil historia där man kontrollerat vann med 8-2 och där samtliga kedjor levererade.

I rundan efter blev det klart tuffare, då man tog emot Jönköping som också sågs som en stark utmanare även om man denna säsongen haft det något mer upp och ner. Med en 5-0 ledning ett par minuter in i period tre dock så kändes det ganska avgjort och även om Jönköping gjorde ett försök så räckte det aldrig. Slutresultatet skrevs till 7-3.

Man har efter lottningen placerats i samma grupp som Nykvarn, Falun och Växjö. Grupperna känns hyfsat jämnbördiga, även om denna kanske ser något tightare ut på förhand. Växjö lär vara sugna på hemmaplan, Nykvarn har överraskat och Falun har en enorm spets. Pixbo gäller dock som en knapp favorit!

Fakta:

Placering i gruppen: 1:a i grupp H

Poängsnitt: 2,86

Bästa poängplockare:

  1. Oskar Weissbach, 40 poäng
  2. Filip Wramdemark, 30 poäng
  3. Pontus Bylund, 22 poäng

Mest mål: Oskar Weissbach, 21 mål

Mest assist: Oskar Weissbach, 19 assist

Mest utvisningsminuter: Alexander Frithofsson, 18 minuter

En spelare att följa:

Oskar Härsjö – En back som tagit stora kliv och blivit en ledarpjäs där Pixbo har många bra backar i truppen i nuläget. Besitter ett bra avslut och en bra förmåga att värdera lägen med boll.

Tränare Mehregan Redjamand med stab, säger följande:

Vad har varit er styrka som gjort att ni tagit er till Festen?

– Vi har en stark akademi med väldigt många spelare på hög nivå som gjort att vi kunnat vara bra hela året. Vi har använt oss av hela 38 spelare i JAS under säsongen.

Den gruppen ni lottats in i, vad tror du om den?

– Svaret på frågan är oberoende motståndet, alla lag som tagit sig hit förtjänar beröm och med berömmet följer respekt.

Har du sett några ”trender” i årets JAS? 

– Sett för lite av de övriga tio JASgrupperna för att ge en generell bild eller uppfattning.

Vilka ser du som favoriter under helgen i Växjö?

-Återigen åtta kompetenta lag som slagit ut bra lag i playoffen och förtjänar att vara här. Favoriter ?Växjö, bra lagmoral och hemmaplansfördel.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar