JAS-bloggen
Okategoriserade

Guide inför Festen – IK Sirius FBC

Uppsalalaget Sirius beger sig ner till Växjö med flera imponerande insatser i ryggen och kan mönstra ett starkt lag denna upplagan.

IK Sirius FBC:

Sirius har fått fram flera lovande kullar och man tog en fjärdeplats under säsongen 16/17 när 98.erna gjorde sin sista säsong. Redan få fanns Filip Eriksson med och gjorde poäng, killen som i år fullkomligt dominerat när han spelat.

Sirius hamnade i C-gruppen med sina derbykollegor Stenhagen samt Storvreta, men fick även sällskap av Täby, Åkersberga och ett par andra Stockholmslag. Gruppen kändes ganska uttalad sett till vilka tre lag som skulle ta sig vidare och inte helt oväntat vann Sirius gruppen med fem poängs marginal. Filip Eriksson har spelat 4 av 14 matcher och i de tre matcherna där laget tappat poäng har har han inte deltagit. Hade han spelat hade de förmodligen varit full pott, såpass tongivande är han.

I playoff 1 så tog man emot Hagfors/Edebäck, ett lag som inte hade kapacitet att störa Uppsalalaget som vann med komfortabla 6-2 i en match där det uppgavs att hemmalaget hade full kontroll. Noterbart att unge Isak Forsberg bidrog med två poäng i matchen, ett klart framtidsnamn i föreningen!

Betydligt tuffare blev det i omgång 2 när Salem kom på besök, ett Salem som hade mycket at bevisa efter sin relativt mediokra insats i omgång ett hemma mot Tyresö. Efter en blygsam start så började målen hagla in och publiken fick verkligen valuta för pengarna. Slutresultatet skrevs till 10-8, Eriksson gjorde sex poäng och Blåsvart var klara att slåss om guldet i Växjö.

Nu kommer man ställas mot RIG, Ledberg och Lindås nere i Växjö och det smäller direkt när man möter RIG i första omgången. En match där vi säkerligen kan finna någon av gruppettan till sist.

Fakta:

Placering i gruppen: 1:a i grupp C

Poängsnitt:

Bästa poängplockare:

  1. Anton Loklint, 27 poäng
  2. Filip Eriksson, 26 poäng (mer mål)
  3. Axel Solander, 26 poäng

Mest mål: Anton Loklint, 19 mål

Mest assist: Axel Solander, 18 assist

Mest utvisningsminuter: Max Rubenman, 28 minuter

En spelare att följa:

Isak Forsberg – Som sagt, ett framtidsnamn som man hoppas mycket på när stora delar av hans gamla lagkamrater valde Storvreta. Duktig åt båda håll, bra blick för spelet och är en typisk spelmotor.

Tränare Emil Hansson, säger följande:

Vad har varit er styrka som gjort att ni tagit er till Festen?

– En bra daglig utbildnings- och utvecklingsverksamhet och en driven grupp människor. Goda dagliga vanor föder framgång och utveckling, det finns inga hemligheter där. Man måste tävla konstant i vardagen och det har vi gjort bra.

Den gruppen ni lottats in i, vad tror du om den?

– Det kommer bli en tuff grupp, men en rolig sådan. Vi har bra koll på våra motståndare men har såklart vårt primära fokus på våra prestationer.  

Har du sett några ”trender” i årets JAS?

– Nja, jag kan nog inte tyda några sådana tydliga trender, i alla fall inte med vår Grupp C i beaktning.

Vilka ser du som favoriter under helgen i Växjö?

– Sirius är favoriter. Det första steget för att lyckas är att vara obotlig i sin övertygelse, det måste man vara för att bli framgångsrik. Sveriges åtta bästa lag är där och vi kommer ställas mot jättebra lag, men ser man inte sig själv som bäst kommer man aldrig bli det. Vi är ödmjuka inför det hårda arbete som krävs, men ser med tillförsikt fram emot att tävla om ett SM-guld.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar