JAS-bloggen
Okategoriserade

Guide inför Festen – Lindome IBK

Fjärde laget ut är Lindome IBK som i dessa sammanhang börjar bli en van bekantskap.

Lindome IBK:

Tre år i rad har Lindome nått Innebandyfesten och efter två sjätteplatser så blev det en åttondeplats under fjolåret där man även deltog i DJ18-klassen där man tog en fjärdeplats efter två förluster.

I år hamnade man i en snarlik grupp där största skillnaden var att Warberg hamnade i den södra gruppen samtidigt som unga Landvetter tillkom. På nytt så blev det en trio som slogs i toppen, den med Pixbo, Lindome och Hovslätt, snarlikt med fjolårssäsongen där även Ale/Kungälv fanns med i toppen. Då tog Lindome en tredjeplats med ett ynka poäng, men i år la man istället beslag på förstaplatsen och det var hela 17 poäng ner till fjärdeplacerade FBC Lerum. Inför säsongen så kom Jonna Karlsson in till laget, ett klart starkt tillskott som stod för hela 42 poäng i gruppen och som även varit klart delaktig i det Allsvenska laget. Även om Lindome tappade ett par spelare födda 2000 som t.ex. Linnea Gustavsson så har man fortsatt att producera yngre spelare där Johanna Lagerquist född 2004 är en av de som fått testa på.

I playoff så mötte man fjolårskollegan Warberg, som hade slutat på en tredjeplats i sin ”Skånegrupp”, enbart en poäng före fjärdeplacerade Åstorp/Kvidinge. Lindome gällde som ganska klar favorit och fick en fin start med en 3-0 ledning, som man sedan höll hela vägen in. Jonna Karlsson visade återigen sin vikt med sina tre poäng.

Lindome kommer nu spela i grupp A tillsammans med IKSU, Nacka och Kalmarsund, den gruppen som på förhand känns klart mycket tuffare, men samtidigt något öppnare då RIG är den stora favoriten. Rutinen kan bli viktig när man t.ex. möter Kalmarsund, men känslan är att vid rätt utdelning så kan detta vara året man tar sig förbi gruppspelet.

Fakta:

Placering i gruppen: 1:a i grupp G

Poängsnitt: 2,5

Bästa poängplockare:

  1. Jonna Karlsson, 45 poäng
  2. Louise Hedkvist, 35 poäng
  3. Emelie Larsson, 23 poäng

Mest mål: Jonna Karlsson, 30 mål

Mest assist: Jonna Karlsson, 15 assist

Mest utvisningsminuter: Jonna Karlsson, 10 minuter

En spelare att följa:

Jennifer Lagerquist – En offensiv spelartyp med fina handleder och som axlat seniorspelet bra. Kommer bidra mycket i olika spelformer och vara en nyckelspelare. 

Tränare Thomas Backlund, säger följande:

Vad har varit er styrka som gjort att ni tagit er till Festen?
– Viljan alla i laget har inom sig och fokuset på att ta oss till det som var det första gemensamma målet, playoff. Varje spelare gör sin roll så bra som just ”jag” kan göra den. Väl i playoff var det enormt inriktat från alla på att nå nästa steg, festen. Allt det vi gjort tillsammans tar vi med oss nu när det är dags.

Den gruppen ni lottats in i, vad tror du om den?

Det blir riktigt kul, det känns ganska öppet.  Gör vi så bra från oss som vi vet att vi kan så kan det räcka långt. Ska bli intressant att se vad som biter bäst mellan de olika spelidéerna de fyra lagen har med sig.

Har du sett några ”trender” i årets JAS? I grunden spelar respektive förening sin spelstil och den ändras inte så mycket även om halva JAS-trupperna byts varje år, i alla fall i ”vår” JAS-serie. En trend är kanske att fler lag spelar väldigt defensivt oavsett motstånd, försöker leva på motståndarnas misstag och kontra med få spelare.

Vilka ser du som favoriter under helgen i Växjö?
– RIG Umeå bör ju per definition vara det laget som sticker ut, och de ser starka ut. Kommer säkert att bli samma snack på läktarna som tidigare år kring om de bör få vara med eller inte, och det kan alla ha åsikter kring. Men, det är solklart vad som gäller när man anmäler sig till JAS.

Det finns samtidigt flera lag som ser riktigt duktiga ut och bör kunna kliva fram och utmana dem. Vi och resten av lagen åker till Växjö för att gå ”all-in” och spela så bra man bara kan.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar