JAS-bloggen
Okategoriserade

Guide inför Festen – IBK Lund Elit

Nästa lag ut att presenteras är IBK Lund Elit, skånelaget som imponerat offensivt i år.

IBK Lund/Elit: 

Efter fjolårets gryende säsong så var det i år man skulle utmana på riktigt med många duktiga spelare födda 2002, kompletterat med ett par starka 01:er.

Förra året var man ett målglatt lag, men i år har man höjt ribban ytterligare och har ett snitt på 6,6 gjorda mål per match vilket oftast räcker oerhört långt. Det gjorde det till sist där man vann gruppen före Kalmarsund och Warberg och de enda poängtappen kom emot Warberg samt Kalmarsund. det kunde man dock kosta på sig då man hade nio poäng ner till Kalmarsund.

I playoff så kom Hovslätt på besök, en tuff lottning sett till att man ändå vann gruppen. Och matchen i sig blev lika tight där lagen följdes åt och till sist fick det avgöras i sudden. Inte helt oväntat så avgjorde den notoriska målskytten Minna Karlsson där och sköt laget till Innebandyfesten för första gången på väldigt länge (Eller första gången huvudtaget?). Starkt oavsett!

Lund kommer ställas mot RIG, Huddinge och GS86/Fagerås, en grupp som på förhand känns hyfsat upplagd för att man ändå ska kunna slåss om en andraplats bakom förväntade ettan RIG.

Fakta:

Placering i gruppen: 1:a i grupp G

Poängsnitt: 2,72

Bästa poängplockare:

  1. Minna Karlsson, 51 poäng
  2. Emma Heander, 43 poäng
  3. Ebba Törngren, 19 poäng

Mest mål: Minna Karlsson, 33 mål

Mest assist: Minna Karlsson & Emma Heander, 18 assist

Mest utvisningsminuter: Amanda Berg, 8 minuter

En spelare att följa:

Hilda Hammer – Kanske står lite i skymundan bakom de andra poängsprutorna, men gör sina poäng och har nyttiga erfarenheter från Skånelaget. Kan både lira fram och avsluta och är en svårstoppad forward.

Tränare Jörgen Hammer, säger följande:

Vad har varit er styrka som gjort att ni tagit er till Festen?

– Jag tycker att våra främsta styrkor och det som har varit avgörande för att vi har nått hela vägen är vår lagsammanhållning. När det har varit lite kämpigt ibland har vi visat att vi sluter oss samman tillsammans och kämpar för att komma tillbaka i matcher. Detta såg man inte minst i Playoff-spelet mot Hovslätt, där vi vände ett underläge och avgjorde på förlängning. Annars har vi byggt upp ett bra och tryggt grundspel där vi både defensivt och offensivt har ändrat en del jämfört med tidigare säsong, något som nu gav rejäl utdelning.

Den gruppen ni lottats in i, vad tror du om den?

– Tycker det är en spännande grupp med intressanta lag. Vi kan väl erkänna att vi inte har stenkoll på samtliga tre lag, men vi är förberedda på tre tuffa matcher i gruppspelet. Vi siktar såklart på att komma topp två och gå vidare till slutspel, men samtidigt vet vi att allt kan hända på innebandyfesten, vilket även är charmen med den.

Har du sett några ”trender” i årets JAS? (Tex försvarsspel, prioritering av JAS eller liknande)

– Då i princip alla i staben är nya inom JAS Dam-sammanhang så är det svårt att jämföra med hur det har varit tidigare och dra förändringstendenser från det. Men tycker att vår JAS-grupp har bjudit på bra motstånd av topplagen, där vi har sett att samtliga lag jobbar väldigt taktiskt, både defensivt och offensivt, vilket jag tror kommer utveckla daminnebandyn på sikt.

Vilka ser du som favoriter under helgen i Växjö?

– Det är självklart att våra gruppmotståndare RIG får bära favoritskapet, då de är tippade att vinna varje år. Men såklart finns det andra lag som inte kommer backa undan, som vi till exempel. Vi vet också att bland annat Nacka Wallenstam och IKSU har det väldigt bra ställt inom flick- och damsidan och att de alltid har ett bra lag. Sen är det självklart att inget lag har tagit sig hela vägen till festen utan att förtjäna det, så tror vi kommer få se hög nivå på matcherna och spelarna individuellt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar