Blåsvart till Festen efter målrik historia: ”Vi var det hetare laget matchen igenom”

Efter att man missade Festen på hemmaplan under fjolåret så får Sirius på nytt en chans att slåss om de ädla valörerna nere i Växjö.

I sista rundan av playoff så ställdes man mot Stockholmslaget Salem som kom på besök. – Vi vet att dom har en bra offensiv men samtidigt har vi ett extremt bra försvarspel som vi litar på till 100%. Så vi visste att vi skulle kunna stänga ner så länge vi gör vårt, säger Max Rubenmann till bloggen.

Det blev en försiktig inledning på matchen då hemmalaget gjorde periodens enda mål via Theo Norén. – Det är en tråkig period, händer inte jättemycket känns som att båda lagen känner av varandra mest.

I andra blev det klart intressantare – fler mål föll och gästande Salem kunde ett par gånger om utnyttja spelformen powerplay. – Vi steppar upp första 10 och spelar riktigt bra och då ramlar några bollar in. Sen går vi ner oss och dom lyckas också hänga några bollar. Dom får också några billiga utvisningar och utnyttjar det också.

Inför period tre så var ställningen 5-4 till hemmalaget. Väl där så fortsatte lagen följas åt, men förutom en hyfsat tidig kvittering så kunde Sirius rakt igenom ha ledningen med både ett, två och till sist tre mål och ha kontroll på matchbilden. – Vi var det hetare laget genom hela matchen och vinner rättvist.

Man vann till sist med 10-8 då Filip Eriksson punkterade matchen med en straff under matchens sista minut. – Vi har några stunder i matchen där vi spelar på en riktigt bra nivå och litar på vårt spel till 100. Sen har vi energi från start till slut vilket gör att man får en extra push såklart.

Vad ska ni lägga fokus på fram till Innebandyfesten?

– Blir att fokusera på vårt spel och försöka göra det ännu bättre. Sen kan det bli en hel del träning kring speciallteams eftersom det kan avgöra dom viktigaste matcherna.