Målkalas när RIG gjorde sin plikt: ”Anfallsspelet har varit väldigt bra”

Inte helt oväntat så har RIG på nytt kvalificerat sig för Innebandyfesten där lagets starka 00-kull ligger bakom mycket av det hela.

RIG kom från en klart bekväm seger mot KAIS Mora i playoff 1. – Vi gör en stabil instats rakt igenom mot mora. Vi släpper inte till några farliga lägen och har en skön känsla hela matchen! Det vi tar med oss är vårt fokus, försvarspelet och våran bredd då verkligen alla femmor producerad, säger Erik Roos till bloggen.

I runda två ställdes man mot Bele som man gjorde även förra året som även de hade vunnit stort i sin första match mot Täby. – Vi har mött Bele alla tre år i PO och vi visste innan matchen att det är bra lag som är duktiga på att vända spelet. Vi visste att vi måste sätta våra grunder och spela ordentligt för att vinna och att en bra match krävs av alla.

Publiken på plats fick se en målrik start där period ett innehöll hela nio mål. Ställningen var då 6-3 till hemmalaget RIG. – Ja, det blev väldigt mycket mål i första. Tycker kanske vi inte gör en jättebra defensivt period men tycker att båda lagen var väldigt effektiva när lägen kom, så tror det också var en anledning till att det blev så mycket mål.

Även period två blev målrik, men då enbart i hemmalaget favör. Man lyckads göra fem nya mål och hade därmed ledningen med hela 11-3 inför sista perioden. – Vi gjorde en bra andra period så vi hade en skön känsla inför tredje, men vi fokuserade inte så mycket på resultatet utan vi ville in och göra en bra sista period. Men självklart så är 11-3 väldigt skönt att ha inför sista.

I tredje så kunde Bele reducera ett par gånger om och det ledde bland annat till att RIG fick ta en timeout med sex minuter kvar att spela. – Vi hade en dipp i tredje perioden och under timeouten sa vi att vi måste lugna ner oss och vara mer fokuserade. Försvarsspelet var inte alls bra så vi ville komma upp i nivå där igen!

Till sist blev det hela 15-6 och det finns många positiva bitar som man kan ta med sig ner till Växjö och Innebandyfesten. – Anfallsspelet har vara väldigt bra. Vi har gjort 26 mål på två matcher vilket är ett bra kvitto som vi tar med oss. Även när vi satt defensiven så har lagen vi mött fått det väldigt jobbigt som vi också tar med oss. Det vi vill förbättra inför festen är nog noggrannheten i försvarsspelet vilket vi vet att vi kan om vi kopplar på huvudet så det blir viktigt. Annars ut och njuta och vara fokuserade varje match för då är vi väldigt svårslagna.