JAS-bloggen
Inför match

H2H med Norén/Thorberg: ”Vet att vi är väldigt bra när vi presterar fullt ut”

Sirius tar emot stockholmslaget Salem under lördagen i IFU Arena. Theo Norén och Sebastian Thorberg säger såhär inför matchen.

Playoff 1, vad skulle ni säga om er vinst där?

Theo: I playoff 1 kommer vi egentligen inte upp i nivå och vi är långt ifrån en topprestation. Ändå känner jag att vi hela tiden har väldigt bra kontroll på matchen. Hagfors kommer nästan inte till några farliga lägen alls under matchen så det kändes aldrig riktigt nervöst.

Sebastian: Vi vinner ”bara” playoff 1 med 5-3 men ändå kan jag tycka att det kändes som att vi hade kontroll hela matchen. Tyresö chockstartade lite och fick in två bollar snabbt men det kändes ändå aldrig som att det spreds någon oro i laget. Vi kunde fortsätta spela och tillslut vinna matchen även om vi inte spelade något skönspel. Det är skönt att ha med sig att vi kan kontrollera och vinna matcher utan att spela på absoluta topp.

Det är ju bara drygt en vecka mellan matcherna, hur mycket hinner man egentligen försöka förbättra?

Theo: Vi hinner inte förändra speciellt mycket spelmässigt, men vi känner oss väldigt trygga med vårt egna spel så de är absolut inget vi behöver göra heller. Men självklart går det alltid att slipa på detaljer och småsaker som kan bli viktiga till helgens match.

Sebastian: Rent spelmässigt hinner man nog inte förändra jättemycket. Det man eventuellt kan göra är att se till att hitta tillbaka till de grunder man satt under hela säsongen och se till att man spelar det spela man faktiskt vill. Sen kan man alltid se till den mentala biten blir bättre, till ett playoff 2 kan man se till att alla är ännu lite mer laddade än i playoff 1!

Era motståndare, vad vet ni om dem?

Theo: Har ingen jättekoll på Salem, men de har alltid varit ett bra lag. Sen är det några namn jag känner igen som jag vet är duktiga.

Sebastian: Personligen vet jag inte jättemycket om Sirius som lag. Jag vet att dom har en del individuellt skickliga spelare som det gäller att ha koll på om vi ska vinna.

Vad för nycklar tror ni blir viktiga?

Theo: Nycklarna är helt enkelt att spela vårt egna spel och våga ta för sig. Vi har vunnit tuffa matcher tidigare och när vi kommer upp i våran högstanivå spelar vi väldigt bra innebandy. Vi känner oss väldigt taggade och kliver in med gott självförtroende inför matchen!

Sebastian: Nycklarna blir egentligen inget annat än att fokusera på oss själva och göra det vi ska. Vi vet att vi är väldigt bra när vi presterar fullt ut och kan vi göra det spelar det ingen roll vilka som står på andra sidan! Så nyckeln är att göra det vi ska fullt ut och ta vara på dom chanserna vi får!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar