JAS-bloggen
Tippningar

Profilerna tippar HJ-playoff 2

Samma trio som tippade playoff 1, får chansen att tippa playoff 2 där åtta lag ska kvalificera sig för Innebandyfesten nu med start på lördag.

Oskar Block – Tidigare RIG-spelare, numera i Allsvenska Warberg. Vunnit SM-guld själv och är vass på betting.

Ted Wikström – Aktiv i Sirius och är ett stadigt inslag på bloggen när det kommer till tippning. En jäkel på att agera speaker.

Francisco Haraldsson – Framgångsrik tränare som skördade framgångar med JIK:s juniorer för ett par år sedan och vann SM-guld. Senaste året i Halmstad i division 1.

Oskar: 

Nykvarn-Karlstad: Karlstad har sugit åt sig flera av Värmlands spännande offensiva pjäser men möter nu extremt tufft motstånd. Talangfabriken segrar.

Sirius-Salem:  Antar att Filip Eriksson förstärker ett redan starkt Sirius, medan Salem har flera spelare som är tongivande i Allsvenskan. Blir jämnt men Parre avgör!

Falun-AIK: Två profilstarka lag som bägge förtjänar att nå festen. Oavgjort efter ordinarie men Falun tar sig vidare!

Lerum-Växjö: Lerum har imponerat rejält men inte ställts på prov ännu. Bortalaget har lite mer spets i truppen och avgör.

Pixbo-Jönköping:  Jönköping har ju en sanslöst stark tradition av att gå långt men här blir rävarna för starka.

Hovslätt-Lindås: Imponerande att vinna med tvåsiffrigt borta mot ett vasst Helsingborg. Knuthas skickar Hovslätt vidare! • Lillån. Ledberg tog sig till festen ifjol men tror det tar stopp här detta år. Blir dock jämnt ända in i kaklet.

RIG-Bele: RIG har både spetsen och bredden för att försvara sitt guld. Tar sig vidare här!

Francisco: 

Nykvarn – Karlstad 6-3:  Inte jättekoll generellt på bad men nyken hemma är alltid svårt oavsett.

Sirius – Salem 9-3:  Likt Nykvarn starka hemma. Utgår från att världens bästa 01 (ja jag håller Filip Eriksson högst av dem) kommer spela. Så får Salem det tufft oavsett lag.

Falun-AIK 8-2: Får dem någon skjuts av A-laget? Oavsett har u-lags kultur gått framåt i Falun. Detta vinner dem.

Lerum-Växjö 2-4: Tät match. Men Vipers har något gott på g. Det som talar emot är om hela Lerum går samman och sätter tryck i Rydbergs. Det kan det svänga till bra.

PIXBO-JÖNKÖPING 8-4: Åh mitt älskade jik. Hur mycket jag än vill och hoppas så tyvärr. Sålänge lottningen inte stör så spelar pixbo i final. Inte allt för många spelartapp på pixbo från förra året och tillsammans med rig bästa Coach uppsättningen. Tyvärr JIK!

Hovslätt-Lindås 7-4: Starka sköna hovslätt, typiskt vi mot världen och d-hallen deprimerande inramning kan allt hända. Men kan deras första leverera sant Axelsson stänger igen. Japp då blir det seger!

Ledberg-Lillån 6-2: Melker Hemmingberg. Det räcker så! RIG-Bele/Täby Bästa upplagan sedan 95kullen? Ärligt inte något big fan av rig. Men det deras 00 kull har gjort (tillsammans med de andra kullarna runt om) är stort och häftigt. Så mycket talang och kunskap i spelare och ledare och det ska de ha stor respekt för!

RIG-Bele 12-2: Bästa upplagan sedan 95kullen? Ärligt inte något big fan av rig. Men det deras 00 kull har gjort (tillsammans med de andra kullarna runt om) är stort och häftigt. Så mycket talang och kunskap i spelare och ledare och det ska de ha stor respekt för!

Ted: 

Nykvarn – Karlstad:  Nyken har delar av sitt lag kvar som var en sekund från SM-semifinal förra året i den överlägset sinnessjukaste match jag skådat. Nu är de ute efter revansch om även om Karlstad är ett riktigt bra lag som avgör hemmaplansfördelen här.

Sirius – Salem – 1 Nu är jag ju lite färgad här, men jag tror på blåsvart seger i en jämn tillställning. Flertalet U19-landslagskillar på banan och jag tror det kan bli en grinig match där domarna får det tufft.

Falun-AIK: Härligt möte! Två bra lag där Falun får vara favorit i och med spetsen man har. Finns ett par fina gubbar i bortalaget också men jag är övertygad att Falun vill detta till 110%.

Lerum-Växjö:  Ytterligare ett spännande möte. Hemmalaget har överraskat på mig hela säsongen och nu ställs man mot en av favoriterna i mitt tycke. Jag vet vad det betyder att få lira festen på hemmaplan och Växjö lär slita till sista blodsdroppen för att det ska bli sant. Blir sudden!

Pixbo-Jönköping:  Storfavoriterna mot giganterna. Förra årets SM-tvåa mot klubben som dominerat senaste åren. Det blir ett tronskifte där Pixbo tar en rätt komfortabel seger efter en jämn inledning.

Hovslätt-Lindås:  Det här kan ju gå hur som helst… Hovslätt skrällde i omgång 1 efter sisådär 974 poäng av Knuthas. Lindås har varit både fågel och fisk men kommer från en fin seger i play off 1. Blir en 6-4 seger för hemmalaget efter sista i öppen kasse!

Ledberg-Lillån: Det sista jämna mötet innan ni tycker jag blir tjatig. Hade jag fått tippa X hade jag gjort det. Sarg ut.. Matchen ser ut att spelas i skokartongen Kärnahallen och det passar nog hemmalaget bättre.

RIG-Bele:  Överkörning vs överkörning. Vilka vinster i play off 1! Nog för att RIG ska vinna varje match med marginal, men 11-0 är ju imponerande. Bele gjorde 13-3 på Täby, ett ruggigt resultat det med. Jag tror på en målrik match där hemmalaget dock drar det längsta strået. 8-5?

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar