JAS-bloggen
Intervjuer

Motbevisade förhandstipset – vill göra det igen: ”Vi är inte sugna på semester än”

Hovslätt vann under fjolåret USM-16 och klev därför in i årets säsong med lite andra blickar på sig från många håll.

Under gruppspelet har man dock blandat och gett lite, men lyckades till sist ta en tredjeplats. – Vi var glada att gå vidare då det fanns många aspiranter om platserna i toppen. Våran målsättning har hela tiden varit att gå så långt som möjligt och det var skönt att få den möjligheten, säger Hovslätts tränare Fredrik Frendin till bloggen.

I och med tredjeplatsen så lottades man emot en gruppetta, nämligen K-gruppens som var FC Helsingborg. – Vi var otroligt laddade inför, såklart. Vi fick bra rapport kring Helsingborg som vi kunde nyttja i spelet och det gav resultat. Vi tryckte mycket inför matchen att ha tålamod. Vi litar mycket på grabbarna och dom på oss. Så uppsnacket inför var perfekt. Det brann i killarnas ögon.

Det började trevande, 1-1 efter period ett vilket är fullt förståeligt. – Vi pratade mycket om att bibehålla det mycket fina defensiva spelet från första perioden. Vi vet om att vi skulle komma till lägen och om vi skulle fortsätta ha tålamod i både offensiven och defensiven så skulle vi få matchen dit vi ville.

I period två började det lossna, Hovslätt kom upp till 1-4, men FCH kunde krypa närmare igen och matchen svängde. Vad var det som gjorde att man gick ner sig då?

  • Haha, önskar man hade facit på det jag med. Nej men vi blir lite naiva i vissa delar av vårt spel såklart. Vi faller lite ur ramarna och sånt kan ju tyvärr hända i såna här matcher med så mycket på spel. Men sättet vi neutraliserar detta på är imponerande.

Under matchens avgörande period så tog man tog i det på nytt och kunde gå upp till en 5-9 ledning, men vågade trots det inte ta ut något i förskott. – Nja det kändes som att tiden gick riktigt långsamt i tredje. Man är så inne i det! Det var otroligt skönt att vi kunde lägga i en växel till i tredje. Till sist blev det 7-10 och det finns saker att bygga vidare på. – Vi tar med oss att vi slår en gruppetta. Vi var ju tippade att förlora inför matchen och det är skönt att motbevisa det. Vi slår oss för bröstet och skäms inte för oss själva. Vi är en stark enhet och vi är inte sugna på semester än!

Någon speciell spelare du vill lyfta fram?

  • Klyschigt men vill verkligen lyfta fram varenda kille i den här truppen. Alla bidrog och alla kan känna sig delaktiga i segern. Vi är en riktigt go enhet.

Nu blir det en sen söndagsmatch då man tar emot Lindås med matchstart 19.30 i D-hallen, hallen med något av Sveriges mest oklara golv. – Det kommer bli en fantastisk fight. Det kommer komma mycket folk och vi kommer stå redo för allt vad Lindås har att erbjuda. Det är sånt här man lägger ner kraft och energi för.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar