JAS-bloggen
Intervjuer

Tidig timeout gav effekt: ”Några av oss hade kommit hem mitt i natten”

Vi fortsätter summera helgens matcher och ett av mötena var det mellan AIK-Sundsvall.

AIK är ju ett av de storsatsande lagen i år där man i princip har värvat ihop två starka femmor för att kunna konkurrera. – Vi ser inte oss som bättre än ett något annat lag utan vi har lika mycket respekt för varje motstånd som står framför oss. Vi har ju inte spelat jättemycket tillsammans som lag så vi jobbar på för att bli så bra som möjligt som lag inför playoff 2 och en eventuell ib fest, säger Linus Kollberg, en av de nya spelarna från Täby, till bloggen.

Och ett playoff två kommer det bli, men först och främst så ställdes man mot Sundsvall i runda ett. – Vi visste att vi skulle möta ett bra lag som var otroligt taggade. Vi ville komma in i matchen direkt utan släppa in mål i början för att vi inte var med riktigt, tyvärr var fallet så.

Redan i den första perioden kom det en timeout från hemmalaget efter ett 1-3 underläge. – Vi kom ut och var lite trötta och jobbade helt enkelt inte tillräckligt hårt. Några i laget hade kommit hem mitt i natten pågrund av play off matchen mot Thorengruppen. Så ledarstaben tog en bra timeout som fick igång oss igen.

AIK kom dock tillbaka efter timeouten och även i period två så fortsatte matchen vara jämn då ställningen var 6-6. – Jag tycker att Sundsvall gör en bättre förstaperiod en vad vi gör och borde nog ha ledningen inför andra. I andra däremot så är det vi som spelar betydligt bättre och borde ha vunnit den perioden.

I sista kom dock ett sista ryck när man gick upp till 8-6 och säkrade vinsten. – Inför sista ändrade vi lite i femmorna för att ta hem vinsten. Ändringarna fungerade då vi skapade mer lägen och fick kontroll på matchen. Rättvis seger för oss i mina ögon.

I och med vinsten så kommer man ställas mot Falun i nästa runda som i sin playoffmatch, besegrade Storvreta. – Vi längtar efter att få åka upp till Falun för att kriga för en plats i ib festen. Vi vet vem vi behöver slänga ett extra getöga på under matchen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar