Ryck i tredje ledde till seger: ”Vi hade dom där vi ville”

Lindås konkurrerade med Pixbo, Warberg och Fristad/Rydboholm i gruppspelet och lyckades till sist knipa en slutspelsplats.

Det började dock lite knackigt i vissa matcher och man fick slita hårt för att säkra sin andraplats. – Vi inledde gruppspelet lite halvdassigt, men blev bättre ju längre säsongen gick. Trots några onödiga poängtapp lyckades vi ta andraplatsen och det var vi nöjda med, säger Daniel Alsen till bloggen.

Lottningen föll på Lockerud som hade slutat tvåa i I-gruppen bakom Lerum/Aspen. – Inför matchen hade vi hyfsad koll på hur Lockerud spelade och vilka gubbar som var farliga. Vi visste att det skulle bli en tuff match då dom gjorde ett bra gruppspel, men vi hade en go känsla inför matchen.

Det var Lindås som hamnade i förarsitsen och hade till sist 4-2 efter två perioder. – Jag tycker vi gör det bra dom första två perioderna. Vi är tajta bakåt och effektiva framåt. Lockerud skapar inte speciellt mycket och vi hade dom där vi ville ha dom.

När Lindås hamnade i en 6-2 ledning så tog Lockerud timeout, men då var matchen i princip avgjort nästan med kort om tid kvar att spela. – Det kändes ändå hyfsat avgjort när vi ledde med fyra mål, men när vi får in en i öppen kasse så var det spiken i kistan.

Vinst med 9-3, vad kan ni ta med er?

• Vi kan ta med oss ett riktigt bra försvarsspel och att vi sätter våra lägen framåt. Den goa känslan som vi har i laget just nu tar vi också med oss till nästa match.

Lotten föll nu på Hovslätt som kommer från en 7-10 seger borta mot Helsingborg där förstafemman levererade något enormt. – Hovslätt är ett bra lag och de lever mycket på sin hyfsade förstafemma. Det blir  nog en tajt tillställning som avgörs i sista perioden av vår stekheta center Hannes Karlsson.