JAS-bloggen
Intervjuer

Stormakten har trampat igång efter ojämn start: ”Fått ihop det på slutet”

Jönköping kunde under söndagseftermiddagen kvalificera sig för runda två i playoff efter en dramatisk match.

Jönköping som i gruppspelet placerade sig på en andraplats där man blandat och gett något och känslan är att man har mer att ge. – Ja det stämmer, olika spelare spelar i olika lag men det känns som vi har fått ihop det i slutet, säger William Nilsson till bloggen.

I runda ett så ställdes man mot Lund, även det en grupptvåa från K-gruppen. – Klart det blir lite nervöst det är ändå play off, men vi var laddade och såg fram emot matchen.

I period ett så kunde hemmalaget ta ledningen, men JIK kunde via Edwin Skogward och Hannes Nyström återta ledningen innan pausen. – De öppnade starkt och kändes hetare, men tyckte att det ändå var rätt jämt.

Den något målsnåla matchbilden fortsatte och efter två spelade perioder var ställningen 2-2 och snacket i pausen inför sista var tydlig. – Vi skulle hitta tillbaka till vårt spel och driva upp tempot.

När Lund gjorde 5-4 målet med ett par minuter kvar såg det tungt ut, men Nilsson ville annat och kunde efter Jönköpings timeout kvittera och det blev till sist sudden. – När det väl stod 5-5 så kändes vi ändå som det starkare laget.

Väl i sudden sen så kunde samme Nilsson avgöra matchen efter dryga minuten. – Det var lite turligt från min sida där jag står framför målet och lyckas styra in den.

I nästa runda väntar en riktig toppmatch när man ställs mot Göteborgslaget Pixbo på bortaplan. – Nu väntar Pixbo och de är ett bra lag och hoppas vi kan komma upp i nivå och bjuda på bra innebandy.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar