JAS-bloggen
Intervjuer

Målrik och stökig avslutning när Karlstad tog sig vidare: ”Överdrivet med matchstraff 3”

Matchen mellan Gävle och Karlstad kanske inte var den som folk pratade mest om på förhand då inget av lagen tillhör de förhandstippade favoriterna.

Karlstad som slutade på en andraplats i G-gruppen, en grupp som en del har uttryckt som en av de något svagare. – Jag tycker att vår grupp var bra, eftersom både vi och Lillån visar att vi kan gå vidare från playoff 1, säger Isac Hedefur till bloggen.

Lotten föll alltså på Gävle som slutade tvåa i B-gruppen. – Jag tycker att det var en ganska bra lottning ändå för att vi kunde ha fått möta ett ännu bättre motstånd, men Gävle bjöd ändå upp till dans.

Man fick en fin start och kunde efter 20 spelade minuter gå till pausvila med 1-3 ledning. – I första hade vi mycket boll och spelade riktigt bra.

Sedan hände något – Gävle kunde i den andra perioden komma in som ett nytt lag och istället vända till en 5-4 ledning. – Vi blev bekväma med 3-1 ledningen och slarvade mycket med boll så dem fick lätta kontringar på oss vilket var deras gameplan.

Den målrika trenden fortsatte även i period tre och det haglade in mål under periodens första 10 minuter. – Matchen var öppen så båda gick för det så det blev mycket fram och tillbaka och inget direkt kontrollerat spel.

Det blev även stökigt då båda lagen drabbades av ett matchstraff 3 vardera i slutet och fler utvisningar föll utöver det. – Vi gjorde mål i öppen kasse så gör han som gjorde målet en sorts målgest som Gävle blev upprörda av och då blev det gruff framför deras bås, jag tycker att det är väldigt överdrivet med matchstraff 3 på både spelaren i vårat och spelaren i Gävle.

Nu väntar en ny bortamatch efter 7-11 seger. Nästa helg är det Nykvarn som väntar på bortaplan, som avfärdade Vendelsö enkelt i sin match. – Jag tror att det kommer bli en riktigt tuff och jämn match men jag hoppas och tror att vi kommer dra de längsta strået.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar