JAS-bloggen
Intervjuer

Guldfavoriten håller fortsatt: ”Snackat om att skita fullständigt i vad andra skriver”

Det vankades Göteborgsmach när Pixbo Wallenstam tog emot Kungälv IBK hemma i Wallenstamhallen i playoff 1.

Pixbo som under gruppspelet tågat fram starkt med enbart ett poängtapp borta mot Warberg, men har trots det ett fokus som inte går att tvivla på. – Vi har haft mycket snack om just det mentala, att varje match underkasta oss och fokusera på det vi kan påverka. Vi har bra coacher som hela tiden påpekar hur viktigt det är med ödmjukheten. Vi har snackat en del om att skita fullständigt i vad andra skriver och har för målbild på oss. Det är vi i laget som ska göra det och jag tror att ödmjukhet kommer väldigt mycket från lagkänslan. Sen är även nästan alla ödmjuka som individer utanför plan också, vilket gör det ganska naturligt också som grupp, säger Oskar Härsjö till bloggen.

I runda ett var det alltså Kungälv som väntade, ett lag som kom på en tredjeplats i I-gruppen. – Inför matchen sa vi att vi skulle njuta av läget vi satt oss i, att det är väldigt många som skulle vilja vara i våra skor just nu. Vi visste att det var vinna eller försvinna vilket gjorde att vi snabbt kom upp mentalt. Vi visste att om vi kom upp i den mentala nivå som vi kan så skulle vi vinna matchen.

Man tryckte gasen i botten från start direkt och efter den första perioden hade man redan gått upp till 3-0, men trots det fanns det bitar som man tryckte extra på i periodpaus. – Vi gör de första 15 minuterna bra och går sedan ner oss sista 5 i den första. De har ett par stolpträffar som de fått från misstag vi gjort. Vi tryckte på att skita i vad som stod på tavlan och höja oss en nivå till. Några detaljer i försvarsspelet och sen höja aggressiviteten ett snäpp.

5-1 efter två perioder. Är ni lika överlägsna som siffrorna visade?

  • Andra perioden resulterade i 2-1. Tycker inte att siffrorna visar att vi är överlägsna alls faktiskt. Vi borde gjort ett par mål till i denna perioden samtidigt som vi bjuder på ett par chanser där Kalle gör några goa räddningar.

Matchen slutade tillsist hela 8-2 och man kunde på nytt lämna ett styrkebesked inför fortsättningen. – Kungälv är inget dåligt lag och vi är nöjda med 8-2 men jag tycker vi äger matchen och är väl värda segern. Extra kul för våra tre Kungälvgubbar att visa varför de bytte lag.

I nästa runda väntar Jönköping på hemmaplan, vad tror du om den?

– Det ska bli riktigt kul att möta jönköping. Vi möttes i festen förra året och jag vet att det kommer bli en tuff match. Jag tror att om vi vinner närkampsspelet och är där i skallen så kommer dem få det tufft. Vi vet att Jönköping är ett bra lag med en del spetsspelare. Jag tror det blir en jämn match som vi förhoppningsvis går segrande ur, lagmaskin som vi är.

Foto: Adam Troy.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar