Favoriten höll för trycket: ”Något man kände av inför matchen”

Lillån var ett av lagen som startade årets playoff under fredagen när man tog emot Skälby/Tillberga.

Många såg Lillån som den klara favoriten, som hade vunnit sin grupp före Karlstad och Hagfors/Edebäck. – Ja, jag tror både de och vi såg oss som favoriter och det var något som man kände av inför matchen, säger Isak Palmén till bloggen.

Vad visste ni om ert motstånd?
– Vi visste inte jättemycket om hur de spelade utan vi fokuserade mer på att vi skulle spela vårt spel. Vi förväntade oss en matchbild där vi skulle ha mycket boll och att de skulle ta vara på våra misstag.

2-1 ledning efter period 1, där Palmén själv stod för båda målen. – Vi började första perioden rätt så bra och hade mycket boll och tryck på Skälby/Tillberga. Vi fick inte riktigt in bollarna men det var skönt att gå in i paus med en ledning.

I period två så duggade målen tätare och gästerna var uppe på ett 4-4 resultat innan Lillån på nytt kunde gå ifrån. – Vi spelar klart sämre i andra perioden och slarvar en hel del vilket gör att de får några enkla mål. Det stod 4-4 en bit in i andra vilket jag inte riktigt tycker speglade matchbilden men de tog vara på lägena de fick vilket de ska ha beröm för.

Vad pratar ni om inför den tredje perioden?
– Vi hade med oss 6-4 inför sista perioden men hade ändå ingen bra känsla efter andra. I pausen pratade vi om att vi skulle spela mer rejält och sluta tappa boll på onödiga ställen och att om vi bara spelar vårt spel så skulle vi lösa segern i matchen.

Tidigt i den tredje perioden gjorde Lillån 7-4 via Filip Gillberg i powerplay, ett mål som ingav ett lugn. – När vi gör 7-4 tidigt i sista perioden kändes det lugnt. Det var en stund i andra vi lät de komma in i matchen men efter det sprang vi iväg och det blev inte riktigt jämnt tillslut.

Man kunde till sist vinna med 8-4 och det finns mer att ta ur laget i nästa runda. – Vi kan ta med oss att vi vinner med 9-4 även fast vi kanske inte riktigt kommer upp i nivå under hela matchen. Vi har mer att ge i nästa match.