Vidare trots svag start: ”Vi underskattade verkligen inte dem”

Salem och Tyresö inledde årets playoff under fredagen i en välfylld Skogängshall.

Det var alltså Salem som var hemmalag och som hade klara målsättningar inför matchen. – Innan matchen sa vi att vi skulle fokusera på oss själva och inte bry oss om motståndet, vi skulle bara vinna, säger Patrik Gustavsson till bloggen.

Det var dock gästande Tyresö som inledde piggast och överraskade med en 0-2 ledning tidigt i den första perioden. – Jag vet inte riktigt varför men det händer alltid oss. Vi underskattade verkligen inte dem men det kändes som att de verkligen gick in och gav allt. De var grymt taggade och jag tror vi blev lite chockade, men underskattning var det verkligen inte.

Man kunde dock reducera och kvittera i den första perioden, men någon direkt oro infann sig aldrig trots underläge och den jämna resultatställningen. – Nej eftersom det är ganska vanligt att vi släpper in mål tidigt i matcher så visste vi vad som behövde göras för att inte bli stressade.

I den andra perioden så fortsatte man att trycka på och det gav resultat – både 3-2 och 4-2 kom och Gustavsson riktar en stor eloge till en viss person. – Vi började lägga mer tid på våra uppspel och släppte lite på den klassiska jas innebandyn. Grymt bra gjort av vår coach Charlie som var stor del till vändningen!

Under de sista 20 så kunde Tyresö reducera och det dröjde fram till minut 17 innan man på nytt kunde gå upp i en tvåmålsledning, men återigen, någon oro var det aldrig prat om. – Jag personligen kände ingen oro. Vi hade mycket boll så det kändes som att de inte hade orken till att ta ikapp. Självklart hade de någon kontring som var farlig men det löste Tim Gingborn i målet, så överlag kändes det lugnt.

Vad tar ni med er från matchen och vad kan ni förbättra?

• Vi tar med oss att vi lyckas vända tillsammans som ett lag! Vi kan förbättra vår inledning av nästa match och slipa lite på försvaret.

Nu kommer man få möta vinnaren i mötet mellan Sirius och Hagfors som spelas under söndagen.

– Det kvittar för mig, vi fokuserar på vårt.