JAS-bloggen
Intervjuer

Klara för Festen efter kontrollerad match: ”Vi behöll lugnet i laget”

Lindome och Warberg var matchen som inledde årets DJ-playoff under lördagen med matchstart kl 13.00.

Lagen har mött varandra under föregående säsonger och Lindometjejerna visste vad som gällde. – Att det skulle bli en tuff och rolig match mellan två bra lag och väldigt nervöst såklart, säger Linnea Bevenäs till bloggen.

Man inledde bäst och hade efter 20 spelade minuter, med sig 1-0 och hade även lyckats klara ett boxplay. Man hade dock direktiv inför period 2. – Vi pratade mycket  om att vi skulle visa oss för backarna mer, eftersom att Warberg hade så hög press. Samt att hålla bollen mer i anfallszon.

I den andra så ökade man tempot, kom upp till 3-0 via ett mål i powerplay bland annat. – Jag tycker att vi tar vara på våra chanser, spelar med högre tempo och har bättre rörelse!!

Warberg kunde i den tredje perioden reducera, men ett par minuter senare kom 4-2 vilket ingav ett lugnt. – Nervositeten ökade rejält vid 3-2 men vi behöll lugnet i laget och fortsatte spela vårt spel.

Till sist vann man med 5-2 och kunde därmed säkra en plats på Innebandyfesten. Fram tills dess är det en dryg månad och det finns saker att förbättra. – Att hålla högt tempo genom hela matcherna, och inte bli för bekväma och passiva när vi leder med några bollar. Men helhet är vi ett riktigt gött gäng som kämpar för varandra hela vägen in i det sista!

Någon i laget du vill hylla lite extra efter den här matchen?

– Jag tycker att alla tjejer var på topp idag, och visade grym kämparglöd. Men någon som gjorde en extra bra match är våran fantastiska målvakt Lovisa Adielsson. Utan hennes grymma prestation och räddningar i dagens match så hade resultatet kunnat se ut på ett helt annat sätt.

Foto: AC-Kårhag.

//Rasmus

 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar