JAS-bloggen
Intervjuer

Dramatik när Lund blev klara för Festen: ”En blandning mellan lättnad och glädje”

Lund vann sin grupp före Kalmarsund och Warberg och fick därmed en grupptrea på sin lott i playoffspelet.

Det var Hovslätt som gästade, som hade slutat trea i sin grupp efter Lindome och Pixbo. – Vi visste att Hovslätt var ett bra lag och att det skulle bli en tuff och jämn match så det viktigaste för oss var att gå in och kämpa och slita för varandra, säger Emma Heander till bloggen.

Man satte sig i en ledning med 2-1 efter den första perioden där Hovslätt reducerade sent genom Emma Thorsson. – Vi vann den första perioden med 2-1 efter bra spel från vår sida. Vi spelade fint, höll i bollen och hade tålamod vilket lönade sig och ledde till två mål från vår sida

I den andra perioden så blev det en helt annan matchbild, där istället Hovslätt tog över och vände matchen till en 2-4 ledning. – I period två har vi en dipp och Hovslätt kan ta ledningen. Vi blir stressade och tappar vårt fina spel, därmed släpper vi in Hovslätt i matchen.

Vad säger ni inför period 3?

– Inför period tre är vi positiva trots en kass mittenperiod och vi vet att en vändning är möjlig om vi verkligen går in med 100 %. Nu gäller det bara att ge allt till sista sekund!

Lund kunde resa sig, göra tre raka mål innan Hovslätt kunde kvittera till 5-5 som även blev den tredje periodens slutsiffra. – Vi går in i period tre och tar kommando direkt, vi krigar in tre mål innan motståndarna kan kvittera till 5-5. I slutet blir det mycket chanser på båda hållen men vi har fortsatt press.

Därmed gick matchen till sudden, där Lund fortsatte i sitt spår. – Det blir lika efter ordinarie tid och det är dags för sudden. Vi har en bra känsla efter vändningen tidigare och vet att vi kan vinna. Inför sudden gör vi inga förändringar i spelidén utan fortsätter bara som vi har gjort tidigare.

Det skulle dock inte dröja länge innan matchen var avgjord – dryga minuten in i sudden så kunde Lunds poängdrottning Minna Karlsson göra 6-5 målet, framspelad av Sara Simonsson. – Avgörandet kommer snabbt, efter mindre än en minut in i sudden när Minna Karlsson drar in bollen köksvägen. När jag ser bollen gå i mål är det en fantastisk känsla, en blandning mellan lättnad och enorm glädje! Det går inte riktigt att beskriva hur bra det känns att vara klara för innebandyfesten!

Foto: Patrik Palm.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar