JAS-bloggen
Inför match

Matchguide RIG Umeå IBF – Björklinge BK

Storfavoriten RIG Umeå tar emot Björklinge på hemmaplan i en match där många lägger hårt tryck på hemmalaget.

RIG Umeå IBF – Björklinge BK

Dag: Lördag, 30/3

Matchstart: 15.00, Musköten 2

Inträde:

Domare: Thomas Jonsson & Mats Erelund

Kommentar från bloggen: RIG:s nya 02:er har kommit in och bidragit direkt och ersatt tappen av 00:erna bra. Linnea Hammar tillhör Sveriges absoluta elit och spelare som Nellie Öhgren t.ex. håller även hon hög klass. Då man bara har två ålderskullar att använda här går man ibland på ganska kort om folk, men hade ändå råd att kosta på sig två förluster i gruppspelet. Björklinge har många spelare födda 2002 samt 2003 och lär vara som starkast nästkommande säsong, men har framförallt med sitt offensiva spel imponerat och tog därmed andraplatsen före ett lag som Sirius vilket säger en hel del.

RIG Umeå IBF:

Bästa poängplockare i gruppen: Linnea Hammar, 40 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Julia Zachrisson, 26 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Nellie Öhgren, 8 minuter

Håll ögonen på: Linnea Hammar – Gör sin första säsong, men har kommit in i det direkt och snittat 1,5 poäng i Allsvenskan. Blev utsedd som nummer 1 på maggets talanglista och det helt rättvist. Har en grym teknik, är hyperfarlig offensivt och svår att komma åt för försvararna.

Tränarkommentar, Peter Svensson Hörnsten: Vi (RIG Umeå IBF) har haft en ”dal-och-berg-bana” under seriens lopp. Lite skador och en svårare rollfördelningsperiod gjorde att det tog nästan hela höstterminen att hitta rätt effektivitet. Där förlorade vi både mot IKSU/IKSU Ungdom och IBF Dalen. Då IKSU/IKSU Ungdom i övrigt gick rent hade vi inte seriesegern i egna händer inför vårterminen. Vi fick dock med oss lite turliga resultat och när vi vann seriefinalen var seriesegern vår på målskillnad. Trots det tycker jag IKSU/IKSU Ungdom var bättre än oss i bägge mötena. Det var på ren vinnarmentalitet vi lyckades vinna den avgörande matchen då vi gick från 2-4 till 6-4 i den sista perioden. Detta trots att de egentligen var bättre under hela matchen. Jag tror både vi och IKSU/IKSU Ungdom är starka kort inför PlayOff och ifall vi går vidare även på Innebandyfesten.

Vi har att möta Björklinge i vår PlayOff-match. De har ett intressant lag med få men duktiga spelare – varav några starka profiler. Kan vi hålla uppe tempot under hela matchen borde vår chans öka men ifall det blir en svängig match kan det slå över till dem. Vi går in som favoriter, den position vi presterar bäst i, men har stor respekt för våra motståndare. Vi hoppas på seger även om det i så fall skulle ge oss en knivig situation med två lag på Innebandyfesten och den relativt lilla trupp vi har i år.

Björklinge BK:

Bästa poängplockare i gruppen: Hanna Björndahl, 39 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Ida Andersson-Weidenberg, 22 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Lisa Åkerfelt, 6 minuter

Håll ögonen på: Ida Anderssson-Weidnberg – Ung tjej född 2003 som ingår i lagets klart starkaste femma. Spelar center och har en hög arbetsmoral, är snabb och kvick och besitter ett bra avslut.

Tränarkommentar, Jens Andersson:

JAS-serien har varit kul. Många roliga matcher med flera lag som lägger ned ett riktigt krigararbete på plan. Jag tycker att vi gjorde ett bra jobb i JAS-serien med någon onödig oavgjord match som vi borde ha vunnit (Hedemora borta och Kais Mora hemma). Vinst i någon av dessa så hade vi vunnit serien. Starkt också med tanke på att vi var det yngsta laget i serien.

Vi har haft en riktig fart i målproduktionen och gjorde klart flera mål än alla andra i serien. Man ser det också i toppen av poängligan, ganska långt framför de andra så har vi ett par 03:or. Nu blir det långresa upp till Umeå och möta RIG. Blir en häftig upplevelse. RIG har favorittrycket på sig, får se om vi kan hitta på något mot dem. Finns flera spelare hos oss att titta lite extra på bla vår 03-kedja (Julia Ragnarsson, Ida Andersson-Weidenberg, Hanna Björndahl) som stått för 97 poäng i årets JAS. Skall jag välja en så väljer jag Hanna Björndahl (vinnaren av poängligan) som alltid brukar bjuda på några sköna volleymål och volleypassningar.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar