JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Lindome IBK – Warberg IBF

Lindome tar emot Warberg på hemmaplan, två lag som under förra säsongen spelade i samma grupp. Här får ni informationen som ni behöver inför matchen!

Lindome IBK – Warberg IBF 

Dag: Lördag, 30/3

Matchstart: 13.00 Almåshallen A

Inträde: 40:-

Domare: Joakim Amri Nilsson & Aldin Hadziselmovic

Kommentar från bloggen: Lindomes fina trend fortsätter och med ett nyförvärv som Jonna Karlsson i år så blev man på nytt starka. Man har flera andra yngre spelare på väg upp och tillväxten ser fortsatt fin ut. De här två lagen brukar ju återfinnas i samma grupp, men denna gången hamnade Warberg i södergruppen och det med gott resultat. Även de har haft ett nyförvärv som gjort avtryck i form av Thea Löfborg vars sejour dock bara blir ettårig. 

Lindome IBK: 

Bästa poängplockare i gruppen: Jonna Karlsson, 42 poäng 

Bästa målskytt i gruppen: Jonna Karlsson, 28 mål 

Mest utvisade spelare i gruppen: Jonna Karlsson, 8 minuter

Håll ögonen på: Louise Hedkvist – Tempostark spelare som alltid jobbar hårt och spelar med en härlig energi. Har utvecklat sitt målskytte de senaste och tagit stora kliv även i klubbens A-lag. Kapten och pådrivare. 

Tränarkommentar, Thomas Backlund: 

Gruppspelet bjöd på många bra matcher, vi hade en tuff öppning mot Pixbo I premiären som gick upp i ledning med 90 sekunder kvar. Alltid svårt att ha alla små taktikidéer på plats tidigt på säsongen med ett nykomponerat lag, men vi går ut i 6-5 spel, tror stenhårt på vår plan och får kvitterat med 29s kvar. Där och då la vi en viktig grund som vi byggt vidare på under hela säsongen. Vi har vänt på underlägen många gånger och kommit ikapp och oftast även förbi vilket ger en styrka i laget.

Det har varit många utvecklande matcher där vi lärt oss en hel del kring hur vi agerar bäst i olika situationer med årets trupp. Måste nämna att vi haft lite otur med skador som tvingat fram nya formationer i truppen, samt att det självklart är väldigt tråkigt för de drabbade själva. Man kan inte komma undan otursskador, kollisioner och liknande, men med den belastning det är på många juniorspelare som dubblar med seniorspel behöver träningsupplägget vara genomtänkt.

Vi har ett riktigt gott gäng spelare där Louise Hedkvist och Jonna Karlsson syns högt upp i poängtabellen vilket är grymt, men lika viktigt statistikmässigt är att vi sällan tar till ett spel som straffas med utvisningar. I truppen har vi varit tydliga med att alla har ett jobb att göra, men är bara just jag som gör mitt jobb bäst för att vi alla ska komma så långt som möjligt tillsammans.

Vi är främst en lagmaskin vilket många ledare vill och brukar säga. Poängtabellen ljuger inte avseende Lindome IBK, vi har vunnit JAS grupp F och många spelare finns högt i poängligan, men spelet som tagit oss dit är det viktigaste. Utöver styrkan i laget kommer vi att få se Emelie Larsson peppa oss och styra från vilken plats vi än väljer att spela henne. Typiskt en spelare som inte gör mest poäng i tabellen eller gör de snyggaste solonumren, men ändå är en av tränarens viktigaste brickor på taktiktavlan. Det blir gott att få tillbaka Matilda Eriksson till ett av backparen efter skada, hennes snabbhet och sinne för att blockera och bryta motståndarnas uppspel kommer att göra nytta.

Inget lag kommer till play-off av en slump, Warberg har krigat sig till en 3:e plats i en tuff JAS-grupp och det vet vi om i förväg. Vi vet hur de vill spela och kommer att göra mindre justeringar därefter, men i grunden kör vi på med vår spelidé.
Inget är gratis, det blir 60 minuter av hårt lagarbete och bra innebandy som avgör. Warberg är varmt välkomna till Lindome för match.

Utöver att förbereda oss och fintrimma vårt eget spel ser vi fram mot bra tryck från de grönklädda på läktaren som gör sitt för att vi ska ta oss hela vägen.

Warberg IBF:

Bästa poängplockare i gruppen: Thea Löfborg, 38 poäng 

Bästa målskytt i gruppen: Thea Löfborg, 27 mål 

Mest utvisade spelare i gruppen: Maja Nakamura, 12 inuter

Håll ögonen på: Wilma Johansson – En av de som klubben hoppas mycket på, som redan i år fått vara med i SSL-truppen vid flertalet tillfällen. En offensivt lagd typ med en fin blick för spelet, ett bra passningsspel och en typisk lagspelare. 

Tränarkommentar, Jonas Klavberg: Vi började gruppspelet bra men hade sedan en svacka mitten av seriespelet. Många i laget hade SDF-SM och efter det har det vänt tillbaka och på slutet har vi fått spelet att funka bättre och bättre. Vi blev obesegrade hemma med bara vinster fram till att vi säkrade playyoff platsen med oavgjort i sista hemmamatchen. Nu väntar Lindome som vi vet kommer att bli en riktigt tuff match. Vi längtar dock till helgen som inte bara har Playoff för JAS utan även andra kvalmatchen till allsvenskan där de flesta tjejerna också spelar. Thea Löfborg är den som gjort mest mål för oss och vi hoppas att hennes målform fortsätter.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar