JAS-bloggen
Inför match

Matchguide KAIS Mora UIF – Huddinge IBS

Nästa match ut att presenteras på DJ-sidan är den mellan KAIS Mora och Huddinge, där dalalaget står som hemmalag efter att ha vunnit gruppen.

KAIS Mora UIF – Huddinge IBS

Dag: Lördag, 30/3

Matchstart: 18.00, Idre fjäll Arena 

Inträde: Gratis

Domare: Daniel Larsson & Amir Zilic

Kommentar från bloggen: Förra året tog det stop i playoff mot RIG för KAIS Mora, i år har man på pappret något bättre förutsättningar. Man har fått in ett par 02:er inför säsongen från närområdet som gjort bra nytta och man har i grund och botten en stark stomme 01:er att bygga på. Huddinge har krånglat sig vidare från en tight grupp där det avgjordes under de sista omgångarna. Har en bra mix av spelare födda 2001 samt 2002 och lär här kunna bli en obehaglig överraskning. 

KAIS Mora UIF: 

Bästa poängplockare i gruppen: Viktors Lindström, 28 poäng 

Bästa målskytt i gruppen: Viktoria Lindström, 19 mål 

Mest utvisade spelare i gruppen: Viktoria Lindström, Elin Hultmark & Wilma Johansson, 4 minuter 

Håll ögonen på: Linnea Stenqvist – Reggad för en match i SSL i år och lär vara en av de som står på tur när fler spelare så småningom ska testas i den miljön. Besitter ett bra skott och har en bra blick för spelet från sin centerposition där hon oftast placeras. 

Tränarkommentar, Andreas Hägglund: Vi satte upp som mål när säsongen startade att vi skulle vinna gruppen vilket vi också gjorde ganska komfortabelt. Vi har hela tiden haft en tro på vår spelidé vilket har gjort att vi hela tiden varit trygga i det vi gör. Spelarna vet sina roller och har hittills gjort det fantastiskt bra. En del matcher har vi kanske inte kommit upp på den nivån vi vill vara men vunnit ändå vilket är en styrka.

Vad som väntar i playoff matchen mot Huddinge vet jag inte. Vi kommer lägga full fokus på oss själva och hur vi ska agera på planen.

Jag tycker publiken ska ha koll på våran Linnea Stenqvist. Hon är snabb och teknisk, har en otrolig blick för spelet och ett riktigt bra skott.

Huddinge IBS: 

Bästa poängplockare i gruppen: Ida Petrén-Lantz, 24 poäng 

Bästa målskytt i gruppen: Ida Petrén-Lantz, 20 mål 

Mest utvisade spelare i gruppen: Sara Hemmingberg, 26 minuter 

Håll ögonen på: Mathilda Eklinde – Backpjäsen som gjorde succé under SDF-SM och som är en klippa längst bak. Är duktig och rejäl i defensiven och bra på att sätta fart på bollen när hon väl får den. Besitter ett bra skott och blir därmed ett stort hot i offensiven. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar