JAS-bloggen
Inför match

Matchguide IBK Lund Elit – Hovslätts IK

Gruppvinnarna och målglada Lund tar emot ett Hovslätts IK som fick kämpa hårt i sin tuffa grupp ända in i de sista omgångarna.

IBK Lund Elit – Hovslätts IK

Dag: Lördag, 30/3

Matchstart: 14.00, ILSK

Inträde:

Domare: David Dornlöv & Hussein Ibrahim 

Kommentar från bloggen: Lund har stått för en sprudlande offensiv innebandy och haft ett bra målsnitt och kombinerat det med en bra defensiv. Man släppte in 13 mål mindre än Kalmarsund t.ex. men lyckades ändå göra 25 mer vilket är klart imponerande. Hovslätt har kamperat i en tuff toppstrid med Lindome och Hovslätt och fick till sist nöja sig med en tredjeplats. Man har dock många spelare med meriter från SDF-SM och har flertalet intressanta 03:er på väg upp. 

Bästa poängplockare i gruppen: Minna Karlsson, 49 poäng 

Bästa målskytt i gruppen: Minna Karlsson, 31 mål 

Mest utvisade spelare i gruppen: Amanda Berg, 8 minuter 

Håll ögonen på: Minna Karlsson – En poängmaskin som mosar in bollar. Spelar med mycket fart i sitt spel och kombinerar det med en teknik som gör henne svårstoppad. 

Hovslätts IK: 

Bästa poängplockare i gruppen: Elsag Hag, 27 poäng 

Bästa målskytt i gruppen: Elisa Hag & Thea Lindén, 18 mål 

Mest utvisade spelare i gruppen: Sofia Nilsson, 6 minuter 

Håll ögonen på: Emma Thorsson – U19 aktuell center som inte spelat fullt antal matcher i JAS i år. Duktig åt båda håll och bemästrar de flesta olika momenten vilket gör henne väldigt allround och användbar. 

Tränarkommentar, Max Gustafsson: Jag tycker vi har gjort ett helt okej gruppspel. Vi har tydlig statistik på att vi är bra på att göra mål och goda kvitton på att vi har en bra högstanivå. Samtidigt som vi vet att vi har växlar kvar att ge, som vi vet att vi kommer få ut i kvalmatchen.

Lund är ett bra lag med en tydlig spets och bygger mycket på 2-3 spelare, som ett kontringslag brukar göra. De är favoriter i matchen med tanke på deras gruppspel samt att magget höjde dom till skyarna, och de får dom gärna vara då vi trivs att slå i underläge. Vi i truppen vet vad vi går för och bakom stängda dörrar så vet vi precis vad som krävs av oss alla för att gå vidare. Jag tror på en matchbild som kommer vara extremt jämn, kanske att vi äger lite mer boll och ett Lund som vill straffa oss vid varje misstag med deras vassa kontringar.

Vi står mycket för en bredd i truppen med extremt många bra och talangfulla spelare som kommer synas i finrummet inom de närmsta åren, men ser du Alma Karlsson göra ett misstag under kvalmatchen så swishar jag 1000kr.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar