JAS-bloggen
Inför match

Matchguide GS86/Fagerås – Pixbo Wallenstam IBF

Värmlandslagen GS86/Fagerås som spelar som en kombinationsklubb, tar emot Pixbo på hemmaplan under lördagen. Här har ni informationen ni behöver inför!

GS86/Fagerås – Pixbo Wallenstam IBF

Dag: Lördag, 30/3

Matchstart: 18.00, Forshaga Sporthall

Inträde:

Domare: Lars Larsson & Albin Jakobsson

Kommentar från bloggen: GS har i år spelat få matcher och ganska målsnåla sådana också. Känslan är att man kanske inte riktigt satts på prov ännu, men då varje match blev värd betydligt mer så är det en styrka i sig. Förra året missade man playoff på målskillnad, men i år var det lagets tur. Pixbo är som vanligt ett starkt lag och även om guldgenerationer som 98.erna kanske inte kommer tillbaka direkt så har man kvalité nog för att kunna ta sig till Festen igen.

GS86/Fagerås:

Bästa poängplockare i gruppen: Elin Gullberg, 11 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Elin Gullberg, 7 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Cornelia Grytzelius & Liv Johansson, 4 minuter

Håll ögonen på: Tindra Werner Koning – En back med en säker bolltouch och en bra förmåga att kunna deltaga i spelet bakifrån planen. Bra passningsspel och gör väldigt få misstag.

Tränarkommentar, Per Johansson:  Vår grupp var en mycket jämn och tuff historia. Då det dessutom var väldigt få matcher på grund av lag som drog sig ur serien, var varje match väldigt betydelsefull. Vi tog tidigt kommandot i gruppen och lyckades hålla undan i toppen, tack vare en mycket stark och gedigen laginsats. I playoff väntar en ny spännande utmaning i form av Pixbo – här tror jag publiken kan förvänta sig en jämn, välspelad och spännande drabbning. En spelare som publiken ska ha lite extra koll på är vår målvakt Norea Flognman. Norea är en modern målvakt som brukar prestera som bäst i viktiga matcher. 

Pixbo Wallenstam IBF:

Bästa poängplockare i gruppen: Jennifer Jonsson, 20 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Justina Eliasson, 14 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Malin Damgren, 10 minuter

Håll ögonen på: Justina Eliasson – En tvåvägsspelare med ett bra rörelsemönster, en bra blick för spelet och bra teknik. Är en av lagets klart mest drivande spelare och som blivit uppflyttad till klubbens talangrupp och tränar därmed med SSL.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar