JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Nykvarns IF/IBF Ungdom – Vendelsö IK

Det "nya" Nykvarn ställs emot Vendelsö hemma i Björkestahallen.

Nykvarns IF/IBF Ungdom – Vendelsö IK

Dag: Söndag, 31/3

Matchstart: 16.00, Björkestahallen

Inträde: Inga uppgifter. 

Domare: Daniel Pettersson & Richard Himberg. 

Kommentar från bloggen: Flera år har Nykvarn varit starka, men aldrig nått hela vägen fram. I år kändes man på förhand något svagare än tidigare år där man istället jobbat med en annan bredd. De yngre kilarna har dock växt in i kostymen snabbt och flera 03:er har gjort bra ifrån sig, vilket ledde till att man vann gruppen. Vendelsö har de senaste åren känts hyfsat stabila, men det kanske är först i år som man fått träff på sin 02-kull där flera fått chansen att prova på spel högre upp via dubbellicens.

Nykvarns IBF Ungdom:

Bästa poängplockare i gruppen: Liam Arvidsson, 30 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Liam Arvidsson, 19 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Viktor Seth, 14 utvisningsminuter

Håll ögonen på: Lukas Bemström – Righfattad ung back som slagit igenom ordentligt i år. Bra avslut, har gärna mycket boll och är vad man säger, en ”modern back”. Spelat moget för sin ålder.

Vendelsö IK:

Bästa poängplockare i gruppen: Jesper Lagemyr, 22 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Jesper Lagemyr, 14 poäng

Mest utvisade spelare i gruppen: Sebastian Andersson, 12 minuter

Håll ögonen på: Philip Wiss – En av 02:erna som vi finner i de främre leden. Har framförallt ett härligt spelsinne och kan lira fram lagkamraterna i bra lägen. Duktig med boll och har inget emot att testa en dragning eller två emellanåt.

Tränarkommentar, Henrik Jitelius: Vårt gruppspel var lite upp och ned, vi stod för några starka prestationer och några mindre bra. Känslan är att vi aldrig gjorde en hel bra match i gruppspelet. Tycker vi gör två riktigt bra matcher mot Farsta och borde vunnit andra matchen mot Tyresö. Tyvärr tycker jag att kvalitén i serien varit lite låg på de bakom topp 4, det blir matcher som är svåra att gå in i.

Men vår form pekar åt rätt håll och att få möta Nykvarn blir intressant. Tror absolut vi kan slå dem, vi är rediga underdogs och vi gillar att möta riktigt bra lag, då blir vi alltid bättre. Nykvarn har ju haft liten formdipp men är fortfarande riktigt bra och har starka 00:or och 01:or. Nu börjar förberedelserna och jag tror vi plockar fram årets bästa match här.

Skulle säga att vi har två killar man ska kolla lite extra på:

Jesper Lagemyr som vann vår interna poängliga är en grym spelare som pga sin storlek underskattas, men han är nog vår rivigaste spelare och älskar att snacka. 

Vill även lyfta Lucas Hansen, en fysiskt stark spelare som är urstark defensivt och som också börjat göra en hel del poäng. Haft en väldigt bra utveckling i år och kommer vara jobbig att möta! 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar