JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Lindås IBK – IBK Lockerud Mariestad

Två grupptvåor ställs emot varandra i en av de senare playoffmatcherna som spelas på söndagen.

Lindås IBK – IBK Lockerud Mariestad 

Dag: Söndag, 31/3

Matchstart: 17.00, Salming Arena

Inträde: Inga uppgifter. 

Domare: Pelle Hellberg & Joakim Jögi

Kommentar från bloggen: Lindås fortsätter vara starka på juniorsidan, även om fjolåret var något av ett mellanår. Det är ju just 01-kullen som varit erkänt stark under ett par år och där man även spetsat lite inför säsongen med Hannes Karlsson och Daniel Alsén. Tänk om man hade fått behålla Peil och Kalentun, då hade man varit riktigt vassa. Lockerud kommer från en andraplats och lyckades ta 4 av 6 poäng mot gruppvinnande Lerum vilket är ett klart styrkebesked där man var drygt 10 sekunder från att ta full pott. Lagets förstafemma bär laget och kommer behöva neutraliseras. 

Lindås IBK: 

Bästa poängplockare i gruppen: Victor Lövdahl, 34 poäng 

Bästa målskytt i gruppen: Victor Lövdahl, Viktor Berqvist & Daniel Alsén, 15 mål 

Mest utvisade spelare i gruppen: Daniel Alsén, 14 minuter 

Håll ögonen på: Simon Norlin – Back med bra fötter som gör att han har möjligt att ta sig ur press på egen hand. Explosiv, stark och ett bra skott. Lär matchas mot Lockeruds topplina för att försöka få stopp på dem. 

IBK Lockerud Mariestad: 

Bästa poängplockare i gruppen: Linus Nestorsson, 48 poäng 

Bästa målskytt i gruppen: Jesper Kroneberg, 27 mål 

Mest utvisade spelare i gruppen: Linus Nestorsson, 12 minuter 

Håll ögonen på: Felix Uusitalo – Styr spelet bakifrån och ser till att Nestorsson/Kroneberg får bollar att jobba med i offensiv zon. Ettrig i egen zon och spelar rejält trots sin ganska lilla storlek. 

Tränarkommentar, Albin Lundell: Jag tycker gruppspelet vart lite upp och ner för våran del. Vi startade ganska trögt men har sedan efter årskiftet blivit allt bättre. Vi är såklart supernöjda med att ha tagit oss vidare.

Inför Lindåsmatchen ser vi enbart positivt. Vi kommer självklart gå in med inställning att ta oss vidare till nästa steg.

Jag tycker man ska ha extra koll på Felix Uusitalo. En spelare som kan spela på egentligen alla positioner och kan bjuda både publik och motståndare på en åktur. Detta med sin fina snabbhet och teknik.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar