JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Lillån IBK – Skälby IBK/Tillberga IK Ungdom

Den matchen som drar igång JAS-playoff 1 är den mellan Lillån och Skälby/Tillberga som spelas under fredagskvällen.

Lillån IBK – Skälby IBK /Tillberga IK Ungdom

Dag: Fredag, 29/3

Matchstart: 19.30, Idrotthuset Örebro Plan 1

Inträde:

Domare: Fredrik Knutsson & Daniel Kallin 

Kommentar från bloggen: Att Lillån skulle vinna gruppen var inte alls oväntat med tanke på att man har sin starkaste kull just nu, samt att man fick in ett par spelare under säsongen från ÖSK Ungdom. Man såg starka ut även förra säsongen, men känns snäppet hetare i år. Skälby/Tillberga bygger ju mycket på den framgångsrika 02-kullen som Skälby fått fram med bland annat Anton Dahlström som en av de tongivande. Man tog sig vidare efter vinst i en avgörande sista match och Lillån känns allt starkare här.

Lillån IBK:

Bästa poängplockare i gruppen: Isak Palmén, 56 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Isak Palmén, 25 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Hannes Nygren, 9 minuter

Håll ögonen på: Filip Gillberg – Righfattad sniper som ofta befinner sig i rätt ytor när det ska avgöras. En matchvinnare man gärna har i sitt lag.

Tränarkommentar, Marcus Saarväli: Precis som förra året så lyckas vi vinna vår grupp efter stabilt spel under hela säsongen där vi spelat på 3 femmor i stort sett alla matcher. I år är målet att vi ska ta oss längre än vad vi gjorde förra året! Skälby/Tillberga står för motståndet i playoff 1 och de har ett ungt lag med flera duktiga spelare. Skälby, som precis slagit ut Lillåns Akademi-lag i kvalet till div1, vill vi ha revansch på och det kommer att skiftas en del spelare från den kvalomgången till JAS-matchen så vi hoppas såklart på vinst!

I Lillån finns det många duktiga spelare och den stora kullen med spelare födda 00 är stommen i laget! Några av spelarna i JAS-laget tillhör Lillåns A-lag som spelat i Allsvenskan södra denna säsong där Isak Palmén, Vincent Asplund, Simon Möller, Gabriel Dolk samt målvakten Jakob Forsberg är några av de spelare som alla är värda att kika lite extra på.

Skälby/Tillberga Ungdom:

Bästa poängplockare i gruppen: Anton Dahlström, 25 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Anton Dahlström, 15 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Mattias Lindfors, 4 minuter

Håll ögonen på: Anton Dahlström – Det givna valet i det här laget. Vann poängligan i SDF-SM och briljerar med sina offensiva kvalitéer, men är samtidigt en bra och komplett defensiv spelare. Förmåga att hitta nätet från många vinklar.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar