JAS-bloggen
Inför match

Matchguide FBC Kalmarsund Ungdom – IBK Lockerud Mariestad

Vi kommer få en repris på det kvalet till SSL, där just dessa två lag redan har avverkat en match mot varandra på den nivån och där andra spelas på torsdag. JAS-matchen däremot spelas först på lördag.

FBC Kalmarsund Ungdom – IBK Lockerud Mariestad

Dag: Lördag, 30/3

Matchstart: 16.00, Färjehallen

Inträde: 20:-

Domare: Gerhardt Borkowski & Viktor Bringstam

Kommentar från bloggen: Kalmarsund har de senaste åren nått playoff, men haft svårt att ta sig vidare därifrån. Kan det vara dags i år? Sett till lottningen, absolut. Man plockade in Hilma Liebgott under säsong vilket är ett klart tillskott, även om hon inte hunnit spela så mycket än. Lockerud har ju byggt om lite, där 01:erna fick viktig rutin under fjolåret sett till att man hade få 00.er, men man lyckades reda ut gruppspelet bra och blir här att räkna med.

Bästa poängplockare i gruppen: Isabel Adamson, 19 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Amanda Lind & Tilda Yngvesson, 13 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Isabel Adamsson, 6 minuter

Håll ögonen på: Hilma Liebgott – En rightad forward som bemästrar samtliga skott och som även skjuter väldigt bra. Ständigt ett hot offensivt och har bra fart på fötterna som hon kombinerar med sina avslut.

Tränarkommentar, Lars Lind: FBC Kalmarsund Ungdom kom på en andra plats sin serie. Vi har gått på några onödiga förluster under hösten men har under våren avslutat med sju obesegrade. Eftersom det var en del nya spelare i laget kan det ha varit en orsak till att laget behövde spela ihop för att få kemi mellan spelarna. Laget har inte haft någon egen träningstid utan plockat spelare från olika lag. I laget finns spelare med matcher i allsvenskan, Alma Bäckstedt, Amanda Lind och Hilma Liebgott, men stommen är plockad i Div 1 och F16 lagen. Håll gärna ett extra öga på våra allsvenska spelare, men 03orna Molly Sturesson och Moa Björnstedt kommer spela JAS även nästa år. När vi tekar i Färjehallen lördag 30/3 är klassiska Färjehallen redo att ta emot publik. spelare och domare.

IBK Lockerud Mariestad:

Bästa poängplockare i gruppen: Thelma Stålhammar, 18 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Thelma Stålhammar, 11 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Saga Wictorin Jonsson, 8 minuter

Håll ögonen på: Esther Fredriksson – En back med en fin blick för spelet och läser det även bra. Har inte mycket storlek, men spelar smart och nyttjar det på rätt sätt. Har fått chansen lite i Allsvenskan och kommer vara en av de som lyfts upp om man behöver fylla på.

Tränarkommentar, Malcolm Schäfer: Under säsongen har vi spelat i grupp B och startade serien starkt hemma mot Skoghall och verkligen tog tag i det och gick ifrån snabbt sen började säsongens svacka med två större förluster mot Lillån och Hagfors, för att sedan accelerera igen och slå Skoghall och GS86 innan jul. Kollar man första delen av säsongen så höll vi på sätta ett nytt spelsystem samt mötte ett bra Lillån och Hagfors, Sen efter returmatchen mot GS86/Fagerås har i bara gasat vilket lade grunden till avancemanget, vi har gjort en häftig resa hittills och vi har bara börjat det är nu vi börjat växla upp och vi har satt upp ett mål att vi ska till innebandyfesten, Sen vill jag lyfta fram publiken som gjort att vi kunnat ta 15 av 15 poäng hemma. Man får inte gömma vilka fantastiska spelare underifrån det finns i denna förening som kommit in och gjort det bra.

Kalmarsund är ett bra lag som tog sig vidare ifrån en tuff grupp och har flera spelare likt oss som är uppe i den Allsvenska miljön och har gjort mycket mål i sina matcher och avslutade starkt med sju raka matcher utan förlust, dem har ett powerplay på 38,88% vilket ändå är ganska bra och det gäller verkligen att vi gör en bra insats för att vi ska ta oss vidare. Men det viktigaste är att vi lägger fokus på vårt spel, vi vet att vi är starka som grupp.  Sen under matchen får ni inte missa Lina Larsson finns få spelare som jobbar så hårt i det tysta, hon är ovärderlig i vårt lagbygge och är en extremt lojal spelare.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar