JAS-bloggen
Inför match

Matchguide AIK IBF – Sundsvall FBC Ungdom

Sundsvall som knep slutspelsplatsen i sista omgången får en resa ner till Stockholm för att där försöka ta sig an storsatsande AIK.

AIK IBF – Sundsvall FBC Ungdom

Dag: Söndag, 31/3

Matchstart: 13.00, Råstaparkenhallen

Inträde: Gratis

Domare: Alexander Sommensjö & Jonas Håmark

Kommentar från bloggen: AIK gjorde en storsatsning inför året och har lyckats. Man tog in flera av områdets bästa spelare födda 2000 och har med en något tunn, men spetsig trupp vunnit sin grupp. Flera av dessa lär vara grymt sugna när det är deras sista chans. Sundsvall skapades ju av Ankarsvik 02:er i princip med någon äldre 00:a, där samtliga spelare i Västernorrlands silverlag kom från Sundsvall. Man siktade högt inför säsongen, men var nära att ryka i sista omgången. AIK:s tyngd känns till fördel här och hemmafördelen gör sitt den med.

AIK IBF:

Bästa poängplockare i gruppen: Hannes Kjellberg, 48 poäng

Bästa målskytt i gruppen: William Almlöf, 29 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Linus Kollberg, 12 minuter

Håll ögonen på: William Almlöf – Ger du den här killen för mycket tid så blir han livsfarlig. Grym i direktavsluten samt snabb och avig i omställningarna. Poängmaskin deluxe.

Tränarkommentar, Nicklas Hedstål: Kul med playoff för AIK jas vi känner att serien varit ok som gruppsegrare men vi har mer att ge. Vi har 4-5 spelare som varit ordinarie i allsvenskan under året och det hoppas vi ska märkas på ett positivt sätt nu när det blir juniormotstånd.

Vilka våra framträdande spelare är kan man titta i poängligan men jag lyfter gärna oxå Ludvig Johansson född 02 som vi fick in ifrån Farsta i januari. En oerhört spelskicklig back med en stor framtid för sig.

Tufft motstånd mot Sundsvall direkt. Har bra koll på dom sett de ett antal gånger i år i norrgruppen i JAS A. Många bra 02:or från gamla Ankarsvik som de gjort en satsning med. Vi behöver göra en toppinsats för att gå vidare helt klart.

Sundsvall FBC Ungdom:

Bästa poängplockare i gruppen: Melker Grönholm, 21 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Melker Grönholm, 14 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Viktor Hammarstedt & Gabriel Wahlström, 4 minuter

Håll ögonen på: Viktor Hammarstedt – Den något långe och gänglige forwarden besitter fina handleder och är både en playmaker, men en målskytt. Styr mycket av spelet i sin femma och kan nog inte vara alltför nöjd med poängskörden i gruppspelet. Har potential för mer och kan nog visa det här.

Tränarkommentar, Johan Nordell: Vår säsong gruppspelet av JAS har varit stabil. Vi har varit chanslösa mot RIG i två matcher när de matchat sina fantastiska 00:or hårt men vi var efter RIG det bästa laget i serien. Nu väntar AIK som vi har stor respekt för men inte på något sätt fruktar. De har ett bra lag men vi har sett dem i flera matcher och har bra koll på dem. Vi har ett grymt team som tillsammans kan slå de flesta av lagen som är kvar när vi har en bra dag och åker till Solna för att gå vidare. När det gäller enskilda spelare så bör vi nämnaViktor Hammarstedt som, trots att han bara är född -02, har en stor roll som den fältherre han är på sin centerposition. Publiken bör också hålla ett öga på Melker Grönholm som haft en enorm utveckling den här vintern.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar