JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Salems IF – Tyresö Trollbäcken IBK

Vi fyller på med nästa matchguide som är ett Stockholmsderby där Salem tar emot en av årets överraskningar, Tyresö Trollbäcken.

Salems IF – Tyresö Trollbäcken IBK

Dag: Fredag, 29/3

Matchstart: 19.30, Skogsängshallen

Inträde: 20:- för ungdom (upp till 18 år), 40 för vuxen

Domare: Fredrik Landin & Jimmy Rittervall

Kommentar från bloggen: Salem har avslutat säsongen fint och kunde därmed ta en andraplats till sist. Man har fått in ett par intressanta nyförvärv under pågående säsong och dessa har även fått förtroende i A-laget. Man har en ganska bra spridning på åldrarna och flera lag kan få svårt för deras man-man spel i försvaret. Tyresö räknade nog inte jättemånga med på förhand, då fler kanske såg Farsta som ett slutspelslag (som dock tappade lite spelare till sist). I det här stockholmsderbyt så blir man underdogs och frågan är om den rollen kan passa laget fortsatt bra.

Salems IF:

Bästa poängplockare i gruppen: Patrik Gustavsson, 30 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Patrik Gustavsson, 15 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Patrik Gustavsson, 11 minuter

Håll ögonen på: Oscar Magnusson – Född 2004, men trots det håller han hög kvalité och har fått stort förtroende i flertalet spelformer. En back med bra spelsinne, bra teknik och en oräddhet som gör honom grymt härlig att se på. Ska inte förväxlas med motståndarnas Oscar Magnusson.

Tränarkommentar, Charlie Edman:  

Vi visste att gruppspelet skulle bli tufft och jämnt, framför allt att det skulle bli en kamp mellan oss, Ledberg, Linköping och Nykvarn om topp 3.  Även om gruppen på förhand såg väldigt tuff ut var vi glada att få spela i F-gruppen. Tack vare detta har vi fått bra och tuffa matcher under säsongen och vi kommer väl förberedda in i slutspelet. 

Jag tycker att vi haft en fin form senaste matcherna, att vi har toppat den lagom till slutspelet känns minst sagt bra. I matchen mot TT gäller det vanliga, vi kommer lägga fokus på vår egna prestation och jobba efter det.  Kommer vi upp i den nivån vi haft mot Linköping och Nykvarn är vi väldigt svårslagna.  Det går egentligen inte att välja bara en spelare som publiken borde hålla fokus på, vi har fantastiskt duktiga innebandyspelare i laget och det går att välja vem som helst. 

Tyresö Trollbäcken IBK:

Bästa poängplockare i gruppen: Oscar Magnusson, 29 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Oscar Magnusson,

Mest utvisade spelare i gruppen: Max Larsson, 19 minuter

Håll ögonen på: Jacob Cedervall – Lagkapten, back och pådrivare. Har stått för flertalet viktiga mål och iklätt sig rollen som behövts när laget gått oväntat starkt.

Tränarkommentar, Casper Forsblad: Gruppspelet för vår del började makalöst bra då vi tog ledningen och höll den ganska länge. Efter jul hamnade vi dock i en liten svacka där bollen inte riktigt ville studsa vår väg, trots det gjorde vi vad som krävdes för att ta oss till play-off. När det gäller Salem är de ett väldigt bra lag som använder sitt manman spel på ett sätt som är oerhört imponerande och de kommer ställa stora krav på oss. Men vi ser fram emot utmaningen och hoppas givetvis att vi lämnar skogsängshallen med ett avancemang!

Den spelare vi vill lyfta är en kille som kanske inte gör flest poäng i laget, men han ger alltid 100%. Spelar försvarsspel på ett extremt moget sätt, men har har också snabbheten för att följa med. Han är även väldigt duktig med boll, har ett bra skott!  men Wille Alfredsons främsta egenskap är att han alltid är så jäkla glad över att få lira lite kula. Han har alltid ett leende på läpparna och är väldigt ödmjuk i allt han gör vilket är anmärkningsvärt med tanke på den talangen han besitter.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar