JAS-bloggen
Inför match

Matchguide RIG Umeå IBF – KAIS Mora UIF

RIG är regerande mästare och lär säkerligen med en stark 00-kull vara sugna på att återupprepa den bedriften. Nu tar men emot KAIS Mora i runda ett.

RIG Umeå IBF – KAIS Mora UIF

Dag: Söndag, 31/3

Matchstart: 13.00, Umeå Energi Arena

Inträde: Gratis

Domare:

Kommentar från bloggen: RIG är säkerligen sugna på att försvara fjolårets titel och på pappret så ser man kanske något svagare ut, men säsongen i Allsvenskan har gjort många gott och 00:erna fortsätter leverera på riktigt hög nivå. KAIS har ju under ett par år haft fina framgångar med sin 99-kull och även om Matteus Gavatin är en av de som håller riktigt hög klass så får man svårt att räcka till här, samt att det är en relativt lång bortaresa.

RIG Umeå IBF:

Bästa poängplockare i gruppen: Marcus Peil, 24 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Marcus Peil, 20 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: August Flod, 6 minuter

Håll ögonen på: Linus Martinsson – Det enkla hade varit att plocka fram någon av 00:erna. men Martinsson har fått något av ett genombrott i år. Fysiskt stark back med en bra bössa som han gillar att lossa. Lär kunna ha lite att säga till om bakifrån plan i en sån här match.

Tränarkommentar, Fredrik Holmgren: Vi är nöjda med att vinna vår grupp och ser framemot PO1. Som vanligt så startade vi serien lite knackigt innan vi fått in alla i gruppen och alla förstått spelet. Derbymatcherna mot Dalen och Umeå City blir alltid speciella med mycket prestige och känslor. Mot dem blev det två oavgjorda i första omgången där vi verkligen ska vara glada för de poäng vi lyckades vinna i slutet av båda matcherna. Annars har de flutit på bra och vi har vuxit in i serien. Framförallt har vi haft ett bra försvar och släppt in få mål. Nu väntar KAIS Mora, ett lag som vi stött på tidigare i PO sammanhang. De har några bra spetsspelare, där Gavatin sticker ut mest. Men bakom honom finns det en stark trupp med bra inställning, det brukar bli tuffa och fysiska matcher.

Vår styrka är att vi besitter en mycket bred trupp med många spelare som kan och är vana att avgöra matcher. Vår kapten Hampus Ahrén brukar kliva fram när det gäller som mest, men jag räknar med att vi har många fler som gärna gör det som krävs för att vinna.

KAIS Mora UIF:

Bästa poängplockare i gruppen: Matteus Gavatin, 38 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Max Junell-Simonsson, 26 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Max Junell-Simonsson, 12 minuter

Håll ögonen på: Matteus Gavatin – Kanske tråkigt, men det självklara valet. Har inte testats i U19-sammahang än vilket många efterfrågat. Grym i sista tredjedelen och visat att han kan leverera i allsvenskan. Öga för passning, men även målsinne. Kan avgöra matcher.

Tränarkommentar, David Normark: Gruppspelet har varit okej för vår del, vi har slarvat en del och inte riktigt kommit upp i nivå i alla matcher och då tappar man poäng på den här nivån. Nu väntar den tuffaste matchen man kan gå på juniornivå över huvud taget, RIG Umeå borta men vi gillar en utmaning och är väl medvetna om vilka vi möter och att det kommer att krävas en absolut topprestation för att vi ska ta oss vidare till play off 2. Ska jag nämna någon spelare som man ska kika lite extra på så är det Lucas Dahlberg som har en helt magisk säsong i ryggen men vi har ju även spelare som Matteus Gavatin och Max Junell-Simonsson som håller absoluta högsta klass med många där till i vårt lag så vi ska göra allt för att bjuda RIG på en riktig match men det är klart att dom är STORfavoriter och att de har allt att förlora medans vi har allt att vinna i en sån här match.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar