JAS-bloggen
Inför match

Matchguide IK Sirius FBC – Hagfors IBS/Edebäck IBF

Kan det vara Sirius år att ta sig till Festen i år? Det återstår att se när man tar emot en av årets klara underdog, Hagfors/Edebäck. Här får ni bättre koll på läget inför matchen!

IK Sirius FBC – Hagfors IBS/Edebäck IBF 

Dag: Söndag, 31/3

Matchstart: 17.30, IFU Arena

Inträde: 20:- för ungdom (16-18 år), 50: – för vuxen

Domare: Handrin Thunkvist & Arvid Englund

Kommentar från bloggen: Sirius borde vara skaplig revanschsugna efter fjolårets slutspelsmiss. Anton Loklint var ett tacksamt nyförvärv som tillsammans med flera andra 00:er var viktig när Sirius tappat en del framtida bredd i sina 02.er. Man vann gruppen ganska bekvämt, men som det tidigare nämnts så är C-gruppen förmodligen en av de klart svagare på förhand. Hagfors/Edebäck är en klart positiv överraskning som bloggen ej hade räknat med. Nye Jacob Karlsson blev en lyckad värvning rent offensivt och man har verkligen fått ihop en lagmaskin. Kan det bli likt Hagfors 93-kull?

IK Sirius FBC:

Bästa poängplockare i gruppen: Axel Solander, 26 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Anton Loklint, 18 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Max Rubenman, 28 minuter

Håll ögonen på: Filip Eriksson – Har gjort braksuccé i SSL och i långa stunder dominerat på sin vänsterkant trots sin ålder. Borde här kunna göra i princip vad han vill med motståndarnas försvar. Har handleder, speluppfattning, tempo, avslut. Allt i princip. Vi får hoppas att han spelar. 

Tränarkommentar, Anders Johansson: ”Vårt gruppspel i JAS har vart en annorlunda företeelse. Vi har haft stort fokus på Division 2, JAS-matcherna har inte hållit kvalité nog för vår utbildning med allt för få matcher där vi behövt tävla. Vi ser med tillförsikt fram emot stundande matcher och att försöka vinna SM-guld.  Jag brukar inte prata om individer. Vi är en grupp som ska jobba hårt och noggrant, och prestera tillsammans, för att gå hela vägen.”

Hagfors IBS/Edebäck IBF:

Bästa poängplockare i gruppen: Jacob Karlsson, 30 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Jacob Karlsson, 19 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Robin Jansson, 12 minuter

Håll ögonen på: Jacob Karlsson – Det självklara valet, forwarden som spelar med kraft och tar mycket avslut har direkt visat att han har en avgörande roll. Ska Hagfors/Edebäck fortsätta överraska så lär han få visa vägen.

Tränarkommentar, Jesper Karlsson: Tycker vi gör ett fantastiskt bra gruppspel . Fanns ingen som trodde vi skulle gå vidare förutom oss själva så klart. Lillån , Karlstad och Örebro ungdom skulle ju bara ta sig vidare enligt folk. Tycker vi verkligen värda denna tredjeplats med tanke på att vi har slagit Lillån borta och även Karlstad hemma, så tycker det visar att vi kan slå topp lag ! Nu kommer det väl en nivå till i svårighetsgraden .  Sirius ska ju bara slå oss . Vi var väl rankande som det sämsta laget som tog sig vidare om jag inte minns fel ? Men vi har andra planer på detta och jag vet att HIBS har skrällt förut och det passar oss perfekt. Grabbarna ska bara ut och köra och njuta !

Publiken ska kolla på laget HIBS , otroligt jobbiga och möta och spelar med enormt stort hjärta och passion!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar