JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Gävle GIK – Karlstad IBF Ungdom

Det stadiga slutspelslaget Gävle tar emot Karlstad på hemmaplan under söndagen. Här får ni det som ni behöver veta inför!

Gävle GIK -Karlstad IBF Ungdom

Dag: Söndag, 31/3

Matchstart: 17.30, Alfahallen Gavlehov

Inträde: Samtliga intäkter kommer gå till cancerfonden

Domare: Jakob Westerlund & Håkan Thunman

Kommentar från bloggen: Gävle som hoppats på sin 01-kull efter 99:erna, har i år fått lite utdelning även om det inte varit övertygande rakt igenom. Förra året tog det stopp mot Bele Barkarby och känslan är snarlik i år. Även Karlstad mönstrar en bra 01-kull och det är två lag som mött varandra åren igenom i diverse Selectedcuper och liknande. Känslan här är att det kommer bli tight och att små marginaler avgör.

Gävle GIK:

Bästa poängplockare i gruppen: Wille Åhlander, 26 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Wille Åhlander, 19 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Love Ericsson, 10 minuter

Håll ögonen på: Love Ericsson – En offensiv spelare som står både för en hel del poäng, men som även har en grym arbetskapacitet och är oerhört jobbig att möta.

Tränarkommentar, Daniel Nylén: Jag tycker att gruppspelet i sig har gått helt okej. Vi vet att vi kan mycket mer än vad vi visat i gruppspelet! I playoff 1 så väntar Karlstad IBF ungdom som vi har stött på lite till och från genom åren. Tyvärr så har dom alltid dragit det längsta strået när vi möts tidigare så vi lär se dom som självklara favoriter i denna match. Det kommer bli en rolig och välspelad match där jag hoppas och tror att vi går vinnande ur striden! En spelare som jag vill lyfta fram och som publiken kan ha lite extra koll på är våran fantastiska målvakt Victor belvén Frejd som i mellan åt under året har vart som en mur! 

Karlstad IBF Ungdom:

Bästa poängplockare i gruppen: Marcus Olsson, 35 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Marcus Bofeldt, 23 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Hampus Pettersson, 14 minuter

Håll ögonen på: Marcus Bofeldt – Tekniskt duktig och kvick forward. En av många poängskickliga spelare i det här gänget. Spelar med bra fart och farlig i rätt lägen.

Tränarkommentar, Anders Hägglund:

Vi har gjort det bra hela säsongen tycker jag! Stabil defensiv och kreativa i det offensiva, sedan har vi haft lyxen att ha tre kanon målvakter! Serien har varit lite ojämn, tycker Lillån och vi varit lite bättre än de andra lagen. Sedan blev det fight på slutet mellan Hagfors och Örebro om tredje platsen! Nu väntar Gävle borta, det ser vi fram emot!!

Vi har tre femmor som kan leverera, alltid någon som kliver fram! Vi har många spetsspelare som är födda -01!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar