JAS-bloggen
Intervjuer

Möt de nya RIG:arna – Åtta nya tjejer klara för hösten

Uttagningarna för RIG har avklarats och det är nu även klart vilka tjejer som till hösten kommer bli de nya spelarna på RIG.

De som fått chansen att testa på spel på RIG är Thea Löfborg (Warberg IBF), Juni Söderqvist (Almunge IK), Maja Lindsjö ( IKSU), Cajsa Alm (IKSU), Hanna Modigh (Täby FC), Hilma Ahnlund (Gullänget Kroksta IBS), Stina Johansson (Fagerås BK), Thea Lindén, (Hovslätts IK). 

Antagen till RIG. Vad blir största utmaningen?

Thea: Jag skulle säga att den största utmaningen kommer bli allting utanför innebandyn och att klara sig själv, men även att komma in i ett nytt lag med nytt spelsystem osv.

Juni: Jag tror att den största utmaningen med att börja på RIG kommer att var flytten och att allt runt den och att samtidigt prestera på innebandy planen.

Maja: Eftersom det inte blir någon flytt för mig så skulle jag säga att den största utmaningen är att just byta miljö från IKSU till  RIG. Eftersom jag har haft RIG som motståndare sen 12 års ålder.

Cajsa: Största utmaningen kommer nog vara att byta miljö och spela med ett nytt lag. Dock tycker jag bara att det känns kul.

Hanna: Största utmaningen blir nog att komma in i allt, ny stad, bo själv, nytt lag, nytt spelsystem, nya människor, ny skola osv, vilket även kommer bli kul.

Hilma: En stor utmaning är förstås att flytta hemifrån och fixa allt själv. Men det känns väldigt roligt. Och som jag ser det är det en utmaning att kunna höja min nivå som innebandyspelare och att få spela med de bästa spelarna.

Stina: Den största utmaningen tror jag blir att till en början komma in i allt runt om innebandyn och skapa en trygghet. Sen tror jag att nästa utmaning kommer bli att ha tålamod med innebandyn och förbereda sig på att den inte kommer vara precis som man vill till en början.

Thea Lindén: Den största utmaningen för mig tror blir att flytta 100 mil hemifrån. Sen måste man klara sig själv och lämna familj/kompisar, det tror jag kommer bli det svåraste.

Vad hoppas du kunna utveckla under de tre åren?

Thea: Jag vill såklart utveckla många delar i mitt innebandyspel, som tillexempel att prestera tekniskt i ännu högre fart men även utveckla den fysiska biten. Sedan så hoppas jag även kunna utvecklas mycket som person

Juni: Jag hoppas att jag kommer att utvecklas så mycket som jag kan som både innebandyspelare och person.

Maja: Jag känner att jag alltid kan utvecklas och bli bättre på alla möjliga plan. Men specifikt så vill jag utveckla mitt rörelsemönster.

Cajsa: Jag hoppas på att kunna utveckla allt. Både som innebandyspelare men också som person. Om jag ska vara mer specifik så hoppas jag på att kunna utveckla mitt skott.

Hanna: Jag hoppas ju såklart på att utveckla alla delar men speciellt min fysik och mitt skott. Tror även jag kommer utvecklas mycket som person under dessa tre åren.

Hilma: Jag vill bli bättre på allt! Om jag nämner något specifikt så vill jag bli starkare och utveckla min kondition mer, och även vara ett hot överallt på planen.

Stina: Jag hoppas att jag kommer kunna utveckla mig till en mer komplett innebandyspelare. Men jag vill även utvecklas som person. Det känns som RIG är en bra plats att utveckla detta.

Thea Lindén: Självklart skulle jag vilja utveckla allt, bla skott, teknik och bollbehandling.

Det kommer bli spel i allsvenskan samt JAS. Hur ser ni på spel i de miljöerna, vad kommer krävas av er själva för att kunna prestera?

Thea: Jag har spelat JAS i två säsonger nu, så där vet jag hur det fungerar men de ska bli kul att få gå upp och prova på allsvensk nivå nu när man får det. Det jag tror kommer krävas av mig för att prestera är att alltid ge hundra procent i alla lägen och ta mycket initiativ som forward

Juni: Har spelat JAS denna säsong vilket har varit super kul. Allsvenska är helt nytt och jag tror att det kommer var stor skillnad på fysiska spelet. För att prestera i allsvenska tror jag att jag måste bli starkare och hitta ett lugn i spelet.

Maja: Jag känner till själva JAS serien här uppe väl och jag har spelat i den länge. I Allsvenskan kommer det bli något nytt. Jag har höga förväntningar på lagen som spelar i allsvenskan, vilket jag menar blir ett svårare motstånd jämfört med JAS. Det som krävs av mig som individ är att alltid gå med huvudet högt inom laget, ta intiativ och göra sitt bästa! Kost, sömn och återhämtning kommer vara nyckeln till utveckling.

Cajsa: Eftersom att jag spelat i JAS denna säsongen så tror jag inte det kommer vara så stor skillnad. Jag tror dock att i allsvenskan kommer det vara matcher med mycket högre fart och tuffare motstånd. Av mig kommet det krävas att hela tiden göra mitt bästa och utmana mig själv, men också träna på de delar som behövs för att klara av det snabbare spelet.

Hanna: Jas har jag spelat några säsonger tidigare men nu blir det mot nya lag vilket kommer bli kul. Spel i allsvenskan blir nytt och super kul och de kommer krävas mer slit, snabbare beslut och mer intiativ för att kunna prestera.

Hilma: I JAS serien har jag mött RIG under två år och jag har känt av miljön där. Det är en rolig serie och jag hoppas att jag kommer bidra med mycket. Allsvenskan har jag inte provat på, men att få speltid där är något jag kommer att sträva efter. Man får göra sitt bästa och försöka bli bättre hela tiden. Då kanske man får chansen även där.

Stina: Jag tror att JAS kommer bli kul eftersom jag har spelat det innan i någon säsong men däremot tror jag allsvenskan blir en rolig utmaning. Det som kommer krävas tror jag är att hålla sig skadefri och fortsätta att slita och träna hårt.

Thea Lindén: Allting kommer gå mycket snabbare så det kommer krävas att man kan fatta snabba beslut och hänger med i tempot. Men jag är taggad och ser fram emot spel i RIG.

//Rasmus

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar